Лайм

10 хитрощів, які спростять ваші будні на кухні: так-так, виявляється, так можна було

Кілька перевірених лайфхаків, які полегшать вам життя

Кожна господиня стикається у своєму житті з безліччю рутинних справ, як, наприклад, прибирання, прання, прасування. Величезну кількість часу займає також приготування їжі. theLime вирішив поділитися найкориснішими лайфхаками, які спростять ваші будні на кухні

1. Дуже багато людей не люблять різати цибулю через те, що вона викликає неприємні відчуття і сльози. Перш, ніж різати і чистити цибулю, покладіть овоч в холодильник або морозильну камеру і залиште там на двадцять хвилин. Крім того, можна промити в холодній воді попередньо почищену від лушпиння цибулину. Справа в тому, що холод зменшує утворення подразнюючих речовин, і після такої процедури вам буде набагато простіше впоратися з нею.

Фото: pixabay.com

2. Що робити, якщо вам необхідно терміново приготувати м'ясо, а розморожувати його у вас немає часу? Можна розморозити продукт за допомогою солі. Для цього розведіть в невеликому об'ємі води велику кількість солі. Покладіть в цей розчин м'ясо або птицю без обгортки, пакетів чи іншої упаковки. Сіль прискорить теплообмін, забезпечить рівномірне і швидке відтавання.

3. Кожна господиня хоч раз у житті стикалася з таким неприємним наслідком від готування як зламаний ніготь або зіпсований манікюр - а винна в цьому терка. Але якщо змастити робочу поверхню терки соняшниковою олією, можна отримати два приємні бонуса: зменшення тертя і швидке ковзання продукту. Таким чином можна запобігти налипанню і засиханню таких продуктів, як сир, часник та ін., які потім важко відмити.

4. Що робити, якщо вам терміново потрібно розм'якшити вершкове масло? Візьміть скляний келих, потримайте його кілька секунд в мікрохвильовці або під гарячою проточною водою, а потім накрийте цією склянкою шматочок масла. Під теплим склом воно дуже швидко розм'якшиться.

Фото: pixabay.com

5. Якщо ви пересолили м'ясо або котлети, полийте продукт сметаною або посипте тертим сиром і відправте в духовку. Запікайте 15 хвилин при температурі 160-180°С. Знизити гостроту червоного або чорного перцю можна, якщо злегка збризнути м'ясо соком лайма, лимона, апельсина або іншого цитрусового фрукта.

6. Багато хто з нас стикався з такою неприємністю, коли вода під час закипання виходить за краї каструлі і виливається на плиту. Щоб уникнути цього, просто покладіть дерев'яну ложку поверх каструлі.

7. В осінньо-зимовий період дуже корисно пити чай з імбиром. Однак почистити цей плід ножем через його химерну форму часом дуже складно. Радимо взяти звичайну столову ложку - вона впорається з цим завданням набагато краще.

8. Що робити, якщо ви не можете роз'єднати дві склянки? Якщо стакан застряг в іншому скляному стакані, змастіть вироби соняшниковою або іншою олією або густим рідким милом. Налийте засіб так, щоб він стікав за краї. Потім повільно і акуратно вийміть вироби.

Фото: pixabay.com

9. Напевно, у кожного в житті була ситуація, коли він купив стиглий авокадо, розрізав його, а залишки прибрав в холодильник. І буквально через годину яскраво-зелений фрукт перетворився в темний, не придатний для вживання. Справа в тому, що його м'якоть на повітрі швидко окислюється і темніє.

Як же його зберегти? Розрізаний авокадо зберігайте з кісточкою в герметично закритому контейнері, а також покладіть шматочок цибулі або часточку лимона.

А що ж робити з популярною закускою з авокадо гуакамоле? Щоб вона не темніла, перекладіть залишки з тарілки в герметичний контейнер і залийте зверху невеликою кількістю води. Вода в цьому випадку буде виступати захисним бар'єром. Коли ви захочете з'їсти закуску, просто злийте воду.

10. Для того, щоб витягти гарячу страву з духовки, господині часто використовують прихватки. Однак вони дуже часто брудняться і приходять в непридатність. Чим же вивести плями з них? Сліди від жиру, кави, червоного вина і томатів відмінно виводить сіль. Розчиніть чотири столових ложки солі в чотирьох літрах води, замочіть кухонні атрибути на годину і виперіть.

Плями від фруктів і овочів відпере будь-який шампунь для волосся, а жирні плями дієво видаляє засіб для миття посуду, так як за рахунок спеціального складу він розщеплює харчові барвники і усуває жир.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків