RU  UA

Дізнатися

Як позбутися похмілля без таблеток: корисні лайфхаки до свят

Що робити, якщо зранку болить голова

Новий рік для багатьох - це ялинка, мандарини, подарунки, пишне застілля з безліччю страв і народні гуляння до ранку. Однак бувають ситуації, коли після всього цього на ранок відчуваєш себе не дуже добре - все через те, що вночі було випито надто багато алкоголю. theLime вирішив поділитися з вами найпростішими способами, як позбутися новорічного похмілля.

Єдина дієва порада від похмілля - вживати алкоголь в міру і не змішувати його різні види. Також перед тим, як почати святкувати, дієтологи радять з'їсти щось поживне, щоб уповільнити всмоктування алкоголю. Наприклад, зварити одне яйце круто або зробити бутерброд із червоною рибою. У ній містяться омега-3 жирні кислоти, які стримують частину негативних ефектів від алкоголю.

Фото: pixabay.com

Якщо ж щось пішло не так, і ви на ранок відчуваєте себе погано, перш за все слід відновити баланс рідини в організмі, так як похмілля є по суті отруєнням. Для цього потрібно пити багато чистої води - хтось віддає перевагу газованій, а хтось негазованій. Найкраще - зробити розчин для пероральної регідратації. Ви можете купити готові компоненти для нього в аптеці або зробити вдома. Для нього вам знадобиться кухонна сіль (3 г), цукор (18 г), сода (3 г), а також 1 л води. Далі необхідно з'єднати ці всі компоненти і пити невеликими порціями кожні 5-10 хвилин.
Також можна вживати чаї з натуральними травами, компоти з ягід і сухофруктів, соки, відвар шипшини. Фруктоза, що міститься в соках, наповнить ваш організм енергією і допоможе повернутися до життя.

Якщо ж ви відчуваєте нудоту - допоможе чай з м'ятою, лимони, грейпфрути, ківі.

Також від нудоти врятує кориця. Одну чайну ложку меленої кориці необхідно змішати зі склянкою води і випити маленькими ковточками.

Фото: pixabay.com

Якщо ж у вас сильно болить голова від похмілля, не потрібно терпіти біль. Краще випити лікарський засіб, щоб зменшити симптоми, і постаратися поспати, так як сон також допомагає позбутися похмілля. Відзначимо, що при виборі ліків орієнтуйтеся на особливості свого організму (деякі ліки підвищують тиск, а інші - навпаки, знижують).

Якщо ваш організм, незважаючи на погане самопочуття, вимагає їжі - не відмовляйте йому в цьому. Різні супи, бульйони, каші відновлять роботу шлунка і кишечника.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Близько до фронту: Міша Коллінз побував на Сумщині і захопився стійкістю українців

Звезда сериала "Сверхъестественное" актер Миша Коллинз провел день в приграничье Сумщины и увидел разминирование украинских земли

Відвозив дітей до школи: Анатолій Анатоліч розповів, як його у Києві зупинили співробітники ТЦК

Украинский телеведущий и многодетный отец Анатолий Анатолич рассказал, как его в Киеве остановили представители ТЦК и высказался о мобилизации

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 мая первая леди Украины Елена Зеленская посетила Конференцию по медицинскому партнерству - как она выглядела