Лайм

Італійський місто продає старі будинки за 1 євро і доплачує за їх ремонт

Мерія Троїна намагається оживити древній район, жителі якого переїхали в нові будинки

Сицилійське місто Троїна виставило на продаж десятки покинутих будинків за ціною 1 євро, пише CNN. Місцева влада так хоче залучити нових жителів в древній район, що навіть готові допомогти з оплатою ремонту.

Мер Троїна Себаст'ян Фабіо Венеція сподівається, що проект відновить історичний центр міста, звідки за останні кілька десятиліть виїхали майже всі все місцеві жителі.

Місто троїння Фото: Wikipedia

"Я хочу врятувати наш старий район з могили і відновити його втрачену велич, коли він був нормандською столицею Сицилії, - каже Венеція. - Старе місто має бути повністю перебудоване, і я маю намір зробити це швидко".

Мер створив багатомовну робочу групу експертів по нерухомості і праву, щоб допомагати новим покупцям протягом усього процесу, а також онлайн-агентство HouseTroina. 30 будинків за 1 євро поки недоступні для перегляду на сайті, і з'являться у продажу в кінці січня. Ще 100 будинків виставлять на продаж, коли колишні власники передадуть їх мерії.

Фото: Courtesy Comune Troina

Крім символічного євро за старий будинок покупці повинні будуть внести 5000 євро застави, яку повернуть їм після завершення ремонту. Ремонтні роботи необхідно закінчити через три роки після покупки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil