Лайм

Паралізований скелелаз на візку піднявся на один з найвищих хмарочосів Гонконгу

Використовуючи силу рук, чоловік піднявся на 250 метрів

Атлет з паралічем нижніх кінцівок Лай Чі-вай пристебнувся до інвалідного візка і піднявся на один з найвищих хмарочосів Гонконгу. Підйом на 250 метрів зайняв більше 10 годин і був присвячений збору коштів для пацієнтів з травмами спинного мозку, пише CNN.

"Я був дуже наляканий. Піднімаючись на гору, я можу триматися за камені або невеликі отвори, але цього разу я міг покластися тільки на мотузку, яка мене тримала", - сказав він.

Фото: CNN

37-річний Чи-вай залишився паралізованим нижче пояса після автомобільної аварії в 2011 році. До цього він був чотириразовим чемпіоном Азії зі скелелазіння, і не закинув спорт навіть після травми.

"Можна лазити по горах навіть в інвалідному візку. У якомусь сенсі я забув, що я інвалід. Я все ще можу мріяти і робити то, що мені подобається, - сказав він. - Деякі люди не розуміють труднощів людей з обмеженими можливостями, думають, що всі ми слабкі, що нам потрібна допомога, жалість. Так не має бути. Люди з обмеженими можливостями можуть сяяти, створювати можливості, сподіватися. Не потрібно дивитися на них, як на слабких".

Своїм сходженням Лай Чі-вай зібрав понад 670 тис. доларів пожертвувань.

  • Читайте на theLime, як люди щедро віддячили бездомному, який повернув 80-річній бабусі загублений гаманець. Зворушлива історія змінила життя чоловіка і надихнула його допомогти іншим.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків