Лайм

Померла актриса Клоріс Лічмен - володарка "Оскара" і дев'яти премій "Еммі"

Кар'єра актриси в кіно і серіалах тривала більше 60 років

Американська актриса і комедіантка Клоріс Лічмен померла у віці 94 років. The Hollywood Reporter повідомляє, що володарка премій "Оскар", "Золотий глобус", "Еммі" і BAFTA померла природною смертю у себе вдома в Каліфорнії.

Клоріс Лічмен Фото: Getty Images

Лічман почала зніматися в кіно і серіалах після участі в конкурсі "Міс Америка" в 1946 році. Нагороду Американської кіноакадемії актриса отримала за кращу жіночу роль другого плану у фільмі "Останній кіносеанс" (1971). Її номінували на "Еммі" рекордні 20 разів, 9 з яких виявилися переможними.

Народну любов Клоріс Лічмен отримала за роль Філліс Ліндстром у комедійному "Шоу Мері Тайлер Мур". Також вона зіграла бабусю Іду в ситкомі "Малкольм у центрі уваги", за що удостоїлася двох "Еммі".

Фото: кадр із серіалу "Малкольм в центрі уваги"

У 82 роки Лічман брала участь в американських "Танцях із зірками", а незадовго до 90-річчя погодилася на роль Зорі Вечірньої в серіалі "Американські боги". Вона регулярно з'являлася на телебаченні з 1950-х по 2010-і роки, а серед найвідоміших її фільмів - "Бутч Кессіді і Санденс Кід", "Молодий Франкенштейн", "Страх висоти", "Поганий Санта", "Нью-Йорк, я люблю тебе".

  • Раніше стало відомо про смерть Брюса Кірбі - зірки серіалу "Коломбо". Актор пережив свого екранного партнера Пітера Фалька на 10 років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також