Лайм

У мережу потрапив скандальний фільм про королівську родину - 50 років тому його заборонила сама Єлизавета II

Фільм показав повсякденне життя королеви та її рідних

Документальний фільм BBC "Королівська родина", показаний у 1969 році і незабаром заборонений Єлизаветою II, з'явився на YouTube. Перш ніж сервіс видалив відео за порушення авторських прав, його встигли подивитися понад 10 тисяч осіб, пише BBC.

Фото: CNN / Hulton Archive / Getty Images

Режисер скандального фільму Річард Кавстон протягом року стежив за королівською родиною, і показав їх у найбільш неформальних ситуаціях. Хоча у 1969 році стрічку подивилося більше 350 млн глядачів по всьому світу, королівський указ буквально поховав її в архівах BBC. Кажуть, королеві не сподобалося, яким "нав'язливим і викривальним" вийшов фінальний монтаж.

Інтерес до документального фільму спалахнув після того, як про нього згадали у 4 сезоні серіалу "Корона". Невідомо, хто виклав його на YouTube, але BBC не заперечує, що саме вони заявили про порушення авторських прав.

Що було у фільмі?

Фільм показує приватне життя королівської родини, включно з сімейним барбекю у шотландському маєтку Балморал. 21-річний принц Чарльз катається на водних лижах, а маленький принц Едвард просить у матері солодощі. Сім'я також обідає з президентом США Річардом Ніксоном і здійснює тур по Південній Америці. У фільмі Єлизавета II порівнює посла США з горилою. "Там був горила. У мене була найжахливіша проблема... у нього було коротке тіло, довгі руки", - говорить вона.

Фільм зняли після того, як члени королівської родини надали BBC унікальний доступ до свого повсякденного життя. У 1960-і роки сім'ю вважали відірваною від традиційного суспільства, і проект став новаторською спробою показати їх більш приземленими.

Пізніше дочка Єлизавети II принцеса Анна висловлювала невдоволення фільмом. "Мені ніколи не подобалася ідея фільму про королівську родину. Я завжди думала, що це погана ідея, - цитує її CNN. - Коли ви з дитинства отримуєте стільки уваги, вам не хочеться ще більше. Останнє, що вам потрібно, - це більша доступність".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil