Лайм

Помер британський музикант Хілтон Валентайн - один із засновників гурту The Animals

Йому було 77 років

На 78-му році життя помер один із засновників британського гурту The Animals Хілтон Валентайн. Відомо, що гітарист помер у п'ятницю, 29 січня, а причина смерті поки не уточнюється.

Про смерть музиканта повідомила звукозаписна компанія ABKCO Records, посилаючись на його вдову Жермен. "Ми, як і весь музичний світ, оплакуємо сьогодні втрату Хілтона Валентайна", - сказано у повідомленні. У компанії відзначили, що він був гітаристом-новатором, що зробив вплив на звучання рок-н-ролу на десятиліття вперед.

Хілтон Валентайн Фото: abkco.com

Валентайн увійшов до складу гурту The Animals у 1963 році, коли вона тільки почала формуватися, і пробув там до розпаду її оригінального складу у 1966 році.

За три роки гітарист встиг записати з колективом такі знамениті хіти, як The House of the Rising Sun, Baby Let Me Take You Home, Do not Let Me Be Misunderstood, We Gotta Get Out of This Place, It's My Life, Do not Bring Me Down та багато інших.

У 1994 році його ім'я, поряд з іменами інших учасників оригінального складу гурту, було внесено до списку членів Залу слави рок-н-ролу. А в травні 2001-го Валентайн разом з музикантами The Animals отримав зірку на Голлівудській Алеї Слави.

В останні роки Хілтон жив в Коннектикуті, де створив сольний проект Skiffledog. Він гастролював по США та Великобританії, й випустив 2 альбоми.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування