Лайм

Фільм "Зараження" допоміг Великобританії першою в світі почати вакцинацію від коронавірусу

Міністр охорони здоров'я надихнувся фільмом-катастрофою Стівена Содерберга

Міністр охорони здоров'я Великобританії Метт Хенкок зізнався, що популярний фільм "Зараження" (2011) надихнув його на розробку стратегії вакцинації проти Covid-19.

Великобританія першою в світі почала масову вакцинацію від коронавірусу. В інтерв'ю на радіо LBC Хенкок сказав, що на початку пандемії подивився фільм Стівена Содерберга і почерпнув із нього багато корисного.

"Я б не сказав, що фільм був моїм основним порадником, але я усвідомив: коли вакцина стане хорошою, попит на неї буде величезним, і ми маємо готуватися до вакцинації кожного дорослого в країні, - сказав міністр. - У фільмі показано, що найбільш стресовий момент у програмі вакцинації наступає не до її розгортання, коли вчені і виробники працюють разом, а після, коли йде величезний скандал через порядок пріоритетності. Я наполіг, щоб замовити достатньо вакцини, і щоб кожен дорослий отримав по дві дози. Але також ми дуже рано скликали раду щодо розстановки пріоритетів і виклали план публічно".

В іншому інтерв'ю для шоу "Доброго ранку, Британія" з Пірсом Морганом Хенкок знову підтвердив, що фільм дав йому певне "розуміння" пробелми.

"Це було не єдине джерело моїх порад, але я дійсно дивився фільм - насправді він заснований на рекомендаціях дуже серйозних епідеміологів", - сказав політик.

Фільм-катастрофа "Зараження" у 2020 році став одним з найпопулярніших і найбільш обговорюваних, оскільки розповідає про глобальну епідемію невідомого вірусу з Китаю. Захворювання, проти якого немає ні протоколів лікування, ні вакцини, мутує, прирікаючи на смерть все більше людей.

  • До річниці першого в світі локдауна через коронавірус Китай випустив документальний фільм "Дні і ночі в Ухані". Картина розповідає про боротьбу простих людей з епідемією Covid-19.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято