Лайм

Підліток вийшов із коми і нічого не знає про ковід - сім'ї доведеться пояснити йому пандемію і карантин

Юнак потрапив в аварію перед початком епідемії

1 березня 2020 року 18-річного британця Джозефа Флавілла збила машина, і він 10 місяців провів у комі. Тепер юнак прокинувся і нічого не знає про пандемію коронавірусу, хоча заражався вже двічі, пише The Guardian.

Флавілл отримав черепно-мозкову травму за 3 тижні до того, як спалах Covid-19 в Ухані переріс у глобальну епідемію.

"Він нічого не знає про пандемію, оскільки спав 10 місяців. Його свідомість зараз прояснюється, але ми просто не знаємо, що йому казати, - розповіла журналістам тітка хлопця. - Якби рік тому хтось сказав мені, що трапиться у 2020-му, я би просто не повірила".

Фото: guardian.com

Сім'я дзвонила Джозефу по відеозв'язку і намагалася пояснити, чому не може відвідати його у палаті. Поки вони не ризикують розповідати про масштаби пандемії, і передають інформацію порційно.

"Коли він прокидається у своїй палаті, він поняття не має, чому він тут. Ми намагаємося дати йому зрозуміти, що дійсно хочемо бути там, тримати його за руку. Але ми просто не можемо цього зробити через ковід, - каже жінка. - Розмови про пандемію здаються нереальними. Коли ми зустрінемося з ним віч-на-віч, ми спробуємо пояснити, що сталося зі світом".

Тим часом підліток після 10-місячної коми вже почав рухати кінцівками, посміхатися і говорити "так" або "ні". У лікарні він двічі підхопив ковід, але обидва рази одужав.

  • Жінка з Covid-19 впала в кому і передчасно народила на апараті ШВЛ. Лікарі врятували маму і її дочку, яка при народженні важила всього 900 г.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрій Феліпенко служить у ЗСУ - актор розповів про своє ставлення до служби та закликав українців допомагати і не забувати про війну