Лайм

Хакери зламали сервери творців Cyberpunk 2077 та пригрозили публікацією викрадених файлів

У студії CD Projekt зробили зустрічну заяву

Хакери зламали сервери польської студії CD Projekt, розробників популярних відеоігор Witcher ("Відьмак") та Cyberpunk 2077. Зловмисники викрали дані про релізи компанії та зажадали переговорів.

У разі відмови невідомі пригрозили публікацією вкрадених даних. Незважаючи на це, в студії заявили, що не мають наміру йти на контакт. "Ми зв'язалися з відповідними установами, включаючи правоохоронні органи та президента Управління захисту персональних даних, а також IT-експертів, - зазначили розробники. - Ми будемо тісно співпрацювати, щоб розслідувати цей інцидент".

І все ж студії дали 48 годин на роздуми. Зловмисникам вдалося скопіювати всі дані з серверів Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent: The Witcher Card Game, в тому числі юридичну та фінансову документацію. "Якщо ми не дійдемо згоди, ваші вихідні коди будуть продані або викладені в інтернеті, а ваші документи будуть продані нашим контактам в ігровій журналістиці", - пригрозили хакери.

На думку зловмисників, це завдасть великої шкоди іміджу компанії, після чого інвестори остаточно втратять до неї довіру. Позначиться це ніби і на біржовій вартості CD Project.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Ми не спілкуємось: Дмитро Коляденко розповів про сварку з Іриною Білик

Дмитро Коляденко зізнався, що більше не спілкується зі своєю колишньою Іриною Білик через неприємну ситуацію

Дуже боляче: Світлана Тарабарова повідомила про втрату рідної людини

Українська співачка Світлана Тарабарова повідомила, що помер її батько – чоловікові було 70 років

Боролася з внутрішніми демонами: Lida Lee прокоментувала свій стан на тлі чуток про алкозалежність

Lida Lee розповіла про своє самопочуття на тлі заяв про проблеми з алкоголем - вона заявила, що боролася з власними демонами