RU  UA

Дізнатися

Помер Андрій Мягков - актор радянських комедій "Іронія долі" та "Службовий роман"

Про смерть артиста повідомили колеги з театру

У віці 82 років помер радянський та російський актор Андрій Мягков, зірка популярних радянських комедій "Іронія долі, або З легкою парою" та "Службовий роман". Про це вранці 18 лютого повідомляє РІА "Новости" з посиланням на прес-службу МХТ імені Чехова. Причина смерті народного артиста РРФСР не уточнюється.

Андрій Мягков Фото: Максим Шеметов / ТАСС

Андрій Мягков народився в Ленінграді в 1938 році. До 1965-го він отримав акторську освіту та почав служити в театрі "Современник". У тому ж році, з картини "Пригоди зубного лікаря", почалася і його кар'єра в кіно.

За цей час Мягков зіграв десятки ролей, серед найбільш відомих проектів з його участю - картини "Брати Карамазови" (1968), "Дні Турбіних" (1976), "Службовий роман" (1977) і, звичайно ж, "Іронія долі, або З легкою парою" (1975). Роль Жені Лукашина в комедії Ельдара Рязанова принесла артисту небувалі славу та впізнаваність. Крім цього - подальшу співпрацю з режисером та ще кілька успішних проектів. Що правда, через роки доволі закритий Мягков зізнався, що саме через цю ролі він прожив життя "як людина, яка ходить вулицею, не піднімаючи очей".

За роль Лукашина в "Іронії долі" Мягкова нагородили державною премією СРСР, а за роль Новосельцева в "Службовому романі" - Держпремією РРФСР імені братів Васильєвих.

У 2013 році, відігравши в МХТ виставу "Білий кролик", 75-річний Мягков оголосив про завершення кар'єри. З того часу практично постійним місцем проживання для артиста стала підмосковна дача. Мягков захоплювався живописом, написав кілька детективних романів.

У березні 2014 року Мягков разом з Лією Ахеджаковою, Андрієм Макаревичем, Михайлом Жванецьким та іншими артистами виступив проти агресивної політики Кремля щодо України та передав свою підтримку українцям на Майдані.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие