Лайм

У Clubhouse стався витік даних: представники соцмережі повідомили про вжиті заходи

У компанії інцидент не вважають зломом

Представники нової соціальної мережі Clubhouse підтвердили, що одному з користувачів вдалося викрасти деякі дані. Згідно з попередньою інформацією, користувач з Китаю отримав доступ до бесід у "кімнатах" сервісу, які пізніше транслював на сторонньому ресурсі.

У Clubhouse журналістів BBC запевнили, що зловмисника вдалося виявити і заблокувати йому доступ до соцмережі назавжди. У компанії також заявили, що незабаром після інциденту впровадили додатковий захист, який в подальшому дозволить запобігти подібним неприємностям. Як саме функціонує цей захист, не відомо.

Фото: hypebeast.com

У свою чергу, технічний директор соцмережі не вважає витік даних зломом або зловмисною дією - швидше "порушенням умов користування соцмережею". З цією думкою погодився фахівець в області кібербезпеки Роберт Поттер, який назвав витік даних "інцидентом", а не навмисний зломом з метою завдати шкоди. За його словами, витік даних міг статися через те, що користувач одночасно знаходився в декількох чатах і напевно підключив API соцмережі до свого сайту, щоб "просто поділитися" з іншими користувачами в інтернеті.

  • Сервіс Clubhouse в квітні 2020 року запустили випускники Стенфорда та колишні розробники Google Пол Девісон і Роген Сет. Нова соціальна мережа являє собою певні "кімнати" та "клуби", де зустрічаються люди зі схожими інтересами. Спілкуватися вони можуть лише в режимі реального часу - записуючи один одному голосові.
  • У січні цього року на Clubhouse зареєструвалися понад два мільйони користувачів, в тому числі і знаменитості накшталт Марка Цукерберга, Ілона Маска, телеведучої Опри Вінфрі та інших, що істотно позначилося на популярності соцмережі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співак Олександр Павлік: старший син Віктора Павліка виїхав з України

Син Віктора Павліка Олександр живе у США разом із сином - в іншій країні чоловік займається музикою - що відомо про його життя

6 млн грн за півтори години: Дорофєєва і Лебіга вразили масштабним збором для "Азову" і Чернігова

Надя Дорофєєва і блогер Міша Лебіга випустили спільну пісню і зібрали 6 млн грн для Азову та постраждалих Чернігова

Називав Америку своїм домом: принц Гаррі розсекретив плани отримати нове громадянство

Принц Гаррі повідомив про плани отримати громадянство США - у документах герцог Сассекський вказав зміну місця проживання