Лайм

У парашуті марсохода Perseverance знайшли приховане послання. Прочитаєте шифр інженерів NASA?

Спойлер: вам доведеться згадати, що таке двійковий код

Ровер Perseverance успішно приземлився на Марсі вже кілька днів тому, і весь цей час космоґікам у мережі не давало спокою дивне питання - чому парашут марсохода отримав саме такий візерунок? І, як виявилося, інтернет-шукачі зацікавилися ним не дарма, адже в тканині дійсно криється шифр інженерів NASA.

Як пише The Verge, користувачам соцмереж знадобилося кілька днів, щоб розгадати пасхалку. Незабаром після цього стало відомо, що таємне послання в узроах парашута - справа рук інженера з лабораторії ракетних двигунів Яна Кларка. Співробітник NASA залишив у малюнку двійковий код з цитатою 26-го президента США Теодора Рузвельта: "Робіть великі вчинки" (Dare Mighty Things).

Парашут ровера Perseverance Фото: NASA

Розшифрувавши фразу, любителі загадок зрозуміли, що не промахнулися. Адже цитата Рузвельта вже давно стала девізом космічного агентства і не раз зустрічалася в пресі та соцмережах. "Перетворити все це на секретне послання було цікаво, - посміявся пізніше Кларк. - Правда, наступного разу мені варто проявити більше винахідливості".

Крім букв, зашифрованих у візерунку, шукачі також знайшли цифри, що правда, з ними вже виявилося важче. Через кілька днів користувачі соцмереж прийшли до висновку, що це не інше як координати, і ведуть вони до входу в штаб-квартиру лабораторії ракетних двигунів NASA в Пасадені. Пізніше ці здогади підтвердив її керівник Адам Штельцнер.

За словами Яна Кларка, подібні пасхалки - невід'ємна частина кожного запуску. Що ж стосується візерунка на парашуті марсохода Perseverance, про нього знали лише кілька людей. А так як ніяких витоків інформації не було, користувачі соцмереж отримали цікаву задачку.

У NASA також натякнули, що візерунок парашута Perseverance - лише одна з небагатьох пасхалок. Багато шифрів нібито залишаються нерозгаданими досі. Деякі з них все ще можна пошукати в кадрах запуску ровера на Марс.

  • Вже бачили перші фото з Марса? Послухайте тепер, як звучить Червона планета. У NASA опублікували запис із її поверхні.
  • Ровер Perseverance вдало сів на Марсі в ніч на 19 лютого. Посадка апарату відбувалася в автоматичному режимі, і незабаром після цього на Землі здобули перші фото з Червоної планети. Головними завданнями ровера стануть вивчення геології Марса, пошуки слідів життя та збір зразків грунту для їх майбутнього вивчення на Землі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля