Лайм

Японський мільярдер збирає творчих людей для веселого польоту на Місяць

Заявки на участь у місії #dearMoon можуть залишити всі, хто вважає себе художником

Мільярдер Юсаку Маедзава почав збирати команду творчих людей, які облетять разом із ним навколо Місяця. Про це японський бізнесмен і колекціонер творів мистецтва оголосив у Twitter.

Місія #dearMoon запланована на 2023 рік. Маедзава оплачує всі витрати, а значить добровольці вирушать у космос безкоштовно. У 2018 році японський підприємець купив всі доступні місця на ракеті SpaceX Starship, після чого вони з Ілоном Маском оголосили про підготовку першої цивільної місії на Місяць.

Спочатку Маедзава хотів запросити в подорож 8 художників, але вирішив, що художником може вважатися будь-яка людина, що займається чимось творчим. "Якщо ви бачите себе художником, значить, ви художник, - сказав він. - Сподіваюся, разом ми зможемо зробити цю подорож веселою".

Маедзава розповів, що місію здійснять від 10 до 12 осіб, включаючи 8 цивільних осіб, яких він обере. Реєстрація відкрита до 14 березня для всіх бажаючих на сайті #dearMoon. 21 березня розпочнеться процес попереднього відбору, а в кінці травня пройдуть завершальні співбесіди і медичні огляди. Вісім членів екіпажу оберуть в кінці червня, і незабаром після цього почнуться тренування. Підготовка до місії триватиме до старту, запланованого на першу половину 2023 року.

Фото: twitter.com/yousuckMZ/

Компанія SpaceX тестує прототипи корабля Starship на своєму заводі у Техасі з квітня 2019 року. Маск впевнений, що до 2023 року ракета "багато разів" досягне орбіти і буде готова до транспортування людей. "Це виглядає дуже, дуже багатообіцяюче", - сказав він.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко