Лайм

Робот Софія намалювала автопортрет, і його одразу продали за сотні тисяч доларів

Гуманоїд Hanson Robotics створила цілу колекцію цифрових картин

Робот Софія намалювала автопортрет і одразу стала успішною художницею. Робота під назвою "Sophia Instantiation" у вигляді невзаємозамінного токена (NFT) була продана за 688 тис. доларів, пише CNN.

Фото: Tyrone Siu / Reuters

Малюнок гуманоїду допоміг створити художник Андреа Боначето. Спочатку він створив яскравий портрет Софії, а потім її нейромережі обробили зображення і "намалювали" його інтерпретацію. Цифровий твір виставили на аукціоні, і в найдорожчий лот також увійшла "фізична" картина.

Крім автопортрета, на продаж також виставили інші роботи Софії, включаючи портрети засновника Hanson Robotics Девіда Хенсона, дослідника штучного інтелекту Бена Гертцеля та інших розробників. Їх продавали тиражами по 30 примірників за 2500-3000 доларів кожен. В цілому творці Софії отримали за її мистецтво більше 1 мільйона доларів.

Софія, розроблена фірмою Hanson Robotics, стала світовою знаменитістю завдяки складній міміці і здібностям чат-бота. З моменту її активації у 2016 році вона з'являлася на ток-шоу, виступала на конференціях, приїжджала в Україну і навіть отримала громадянство Саудівської Аравії.

  • Раніше спалену роботу Бенксі продали за сотні тисяч доларів. Читайте на theLime, в чому її цінність, що таке NFT-токени і чому вони замінюють фізичне мистецтво.
  • Тим часом Ілон Маск записав трек про технологію NFT і продасть його як NFT. Фоловери Маска вже роблять ставки на можливі суми.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита