Лайм

У мережі згадують приїзд принца Філіпа до Києва - чоловік Єлизавети II підтримував дочку на скачках

Це було 48 років тому

Після смерті принца Філіпа у мережі згадали, як у 1973 році він разом з дочкою приїжджав до Києва. Місто тоді приймало у себе чемпіонат Європи з кінного спорту, а принцеса Анна, як і її мати, пристрасна любителька коней та досвідчена наїзниця.

У facebook-групі "Київські історії" публікують архівні кадри, на яких чоловік Єлизавети II зображений у Пирогово, де проходили скачки.

Володимир Гусєв та принц Філіп Фото: facebook.com/groups/story.kiev.ua

"Бачив його зблизька в Києві один єдиний раз в далекому дитинстві, -згадує користувач Вадим Горбов. - Несподівана зустріч справила на всіх нас, киян і гостей столиці, незабутнє враження. Як же, найголовніші гості проходив в ті дні в Києві Чемпіонату Європи з кінного спорту, учасниця змагань справжня принцеса Анна та її батько, принц Філіп, чоловік Англійської Королеви Єлизавети II та голова федерації кінного спорту Великобританії".

На іншому знімку принц Філіп зображений у профіль. "Помер принц Філіп, герцог Единбурзький. Ось він, крайній праворуч, в Києві в 1973-му. Приїхав на Європейський чемпіонат з кінного триборства, в якому брала участь його і королеви дочка, принцеса Анна", - написала користувачка під ніком Хіна Члек.

Фото: facebook.com/chlek.khina

Під час скачок принцеса Анна впала з коня. Скакун невдало перестрибнув через огорожу і впав, скинувши з себе члена королівської сім'ї. На щастя, падіння принцеси обійшлося без важких травм.

Принц Філіп тоді на інцидент відреагував досить спокійно, жоден мускул не здригнувся на його обличчі.

"Якби таке трапилося з моєю дитиною, я б, напевно, весь замучився, - розповідав "Фактам" голова Київського міськвиконкому 1968-1979 років Володимир Гусєв. - Але принц Філіп зовні був абсолютно спокійний. Я сказав: "Ваша донька впала". І почув незворушне: "Вона не вперше падає". Тоді я запропонував поїхати на місце падіння. Герцог Единбурзький спочатку заперечив: "Там є лікарі". Але потім все-таки погодився. Почувши від медиків, що у принцеси немає перелому, а просто забій стегна, ми повернулися на пагорб".

  • У зв'язку зі смертю принца Філіпа theLime зібрав 10 зворушливих фотографій Єлизавети II та її чоловіка, які пронесли кохання крізь роки.
  • Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю принца Філіпа. Президент написав, що Україна сумує разом з Великобританією.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

У День сім'ї 2024 в Україні співачка Lama показала фото зі своїм обранцем Романом та висловилася про сімейні цінності