RU  UA

Дізнатися

У США трьох чоловіків заарештували за "голлівудське" пограбування банків - їх метод вразив навіть ФБР

Мішенню злочинців стали і українські банки

Троє чоловіків з Нью-Йорка потрапили під арешт за звинуваченням в організації складної міжнародної операції по пограбуванню банків, яка дозволила їм вкрасти понад 30 мільйонів доларів, пише CNN.

Фото: CNN

Прокуратура звинуватила Вела Купера, Алекса Левіна і Гаррі Сміта у використанні високотехнологічного обладнання для доступу до сейфів у банках різних країн, а також крадіжці грошей і коштовностей в період з 2015 по 2019 рік.

Заступник головного директора ФБР Суїні зізнався, що метод злочинців нагадує "голлівудську фантастику". Трійця видавала себе за клієнтів і орендувала сейфи в банках, більшість з яких знаходилися в Східній Європі. Вони фотографували внутрішню частину замків в комірках інших клієнтів за допомогою бороскопів - тонких мікрокамер, які зазвичай використовуються в медицині. На основі фотографій вони виготовляли дублікати ключів і крали те, що знаходилося всередині чужих комірок, включаючи валюту, золоті злитки, прикраси та інше цінне майно.

"Злодії використовували витончені інструменти для злому систем безпеки в іноземних банках і намагалися замести сліди, відмиваючи гроші через банки США", - сказав Суїні.

Згідно з обвинувальним висновком, вони були націлені на банки в декількох країнах, включаючи Україну, Росію, Північну Македонію, Молдову, Латвію, Узбекистан, Азербайджан і Францію. Якщо провину трійці доведуть, їм може загрожувати до 20 років позбавлення волі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Виктор Розовый вышел на связь в соцсетях и рассказал о своем состоянии после тяжелого ранения головы - комик показал фото из больницы

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Когда финал "Евровидения-2024" и под каким номером выступят alyona alyona и Jerry Heil - где смотреть выступление Украины в финале

ЗМІ показали відео, як працівники ТЦК зупинили в Києві Monatik: співак відреагував

Дмитрия Монатика в Киеве остановили представители ТЦК и проверили документы - певец прокомментировал ситуацию - видео