Лайм

Як зробити вологу паску на свято: найпростіший рецепт

Така паска точно сподобається вашій родині

Напередодні світлої неділі чимало господинь намагаються заздалегідь приготувати великодні паски, випробувавши кілька рецептів. І якщо ви вже робили бездріжджову паску, радимо також приготувати мокру паску. theLime підібрав для вас простий рецепт без надмірностей.

Інгредієнти: свіжі дріжджі (100 г), борошно (3 кг), молоко (0,5 л), сметана (0,5 л), маргарин (400 г), цукор (1 кг), яйця (10 шт.), родзинки (1,5 склянки), ванільний цукор (1-2 пакетика), присипка, кориця, мускатний горіх, цукрова пудра.

Також знадобиться 10-12 форм для випічки пасок.

Фото: instagram.com

Приготування:

Заздалегідь виставляємо всі інгредієнти, щоб вони стали кімнатної температури. Свіжі дріжджі ламаємо руками в миску, додаємо до них тепле молоко і 2 ст. л. цукру і трохи борошна, замішуємо рідке тісто - як на оладки. Накриваємо чистим рушником і ставимо його в тепле тихе місце на 15 хвилин. Чекаємо, поки маса почне підніматися.

Родзинки промиваємо в проточній воді, запарюємо окропом на 10-15 хвилин, потім зливаємо воду. Відокремлюємо жовтки від білків. У зручній мисці збиваємо жовтки з цукром. Окремо збиваємо білки - 8 штук - до пишної густої маси.

Додаємо в тісто збиті жовтки, потім сметану і розтоплений маргарин. Перемішуємо. Потім вводимо збиті білки, родзинки, корицю, мускатний горіх, ванільний цукор. Перемішуємо і поступово додаємо просіяне через сито борошно.

За допомогою комбайна замішуємо еластичне тісто - воно не повинно прилипати до рук. Перекладаємо тісто в велику каструлю і залишаємо в тихому теплому місці приблизно на 2 години. Потім обминаємо тісто 1-2 рази і поділяємо його на ту кількість формочок, які є.

Якщо у вас металеві форми, змащуємо їх маслом або маргарином, а на дно кладемо пергамент. Якщо паперові - то цього робити не потрібно. Викладаємо його так, щоб заповнилася одна третина форми. Залишаємо тісто в формах на 20 хвилин, щоб воно піднялося.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо паски випікатися приблизно на годину.

Для глазурі беремо 2 білки і 1 ст. л. цукру або цукрової пудри. Збиваємо вінчиком або міксером до утворення пишної білої маси. Потім змащуємо верхівки білкової глазур'ю і посипаємо декором.

Фото: pixabay.com

  • Раніше ми розповіли, як запекти буженину на Великдень в духовці.
  • Читайте також на theLime рецепт лимонної паски від Тетяни Литвинової.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

20 років як тебе немає: Олександр Пономарьов у роковини смерті мами показав її фото

Відомий український співак Олександр Пономарьов показав у мережі рідкісне фото зі своєю молодою мамою, яка померла 20 років тому

Не все можна показувати: Даніель Салем поділився кадрами своєї небезпечної роботи на фронті

Український телеведучий та військовослужбовець Даніель Салем опублікував відео з фронту

Помер фронтмен гурту Crazy Town: виконавцю хіта Butterfly було 49 років

У Лос-Анджелесі на 50-му році життя помер соліст гурту Crazy Town Шифті Шеллшок (Сет Бінзер)