Лайм

У Малайзії художника заарештували за образу королеви - він всього лише створив плейлист на Spotify

Тонкий натяк на королеву обернувся для активіста великою проблемою

Малайзійський художник Фахмі Реза створив на Spotify плейлист з піснями, що містять слово "заздрість", а для заставки обрав фотографію королеви Тунку Азізи Аміни Маймун Іскандара. За це чоловіка затримала поліція, пише NY Post.

Фото: instagram.com/tunkuazizahaminahmaimunah/

Образливий плейлист має цікаву передісторію, пов'язану зі скандалом навколо дружини короля Абдулла. Коли в Instagram королеву запитали, чи щеплені від коронавируса її кухарі, вона відповіла, що автор питання "просто заздрить". Тим часом з березня в Малайзії від Covid-19 кожен день помирає більше 1000 людей, а вакцинацію пройшли всього 1,54% громадян.

Раніше портал Asia Sentinel повідомляв, що король і королева Малайзії зробили щеплення вакциною Sinopharm під час візиту в ОАЕ в січні. У той час китайський препарат ще не був схвалений в їхній країні. Також журналісти стверджували, що королівська родина отримала 2000 доз вакцини для рідних та друзів.

Проти художника, чий антиурядовий натяк не сподобався королеві, ведеться кримінальне розслідування. Після заступництва правозахисних організацій його звільнили під заставу, але неясно, чи пред'являть йому обвинувачення за образу представника влади.

Одного разу Фахмі вже був засуджений до в'язниці за те, що зобразив колишнього прем'єр-міністра Наджиба Разака в образі клоуна. Пізніше його вирок було пом'якшено, а Разака засудили на 12 років за зловживання владою та відмивання грошей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Костянтин Грубич, який втратив доньку, висловився про результати розслідування її смерті

Донька ведучого Костянтина Грубича загинула внаслідок аварії у 2014 році - шоумен відповів, чи вдалося знайти винних

Олена Зеленська у розкішній вишиванці і трендових палаццо відвідала виставку в Києві: фото

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у відкритті виставки "Гаага - Київ" у Музеї Ханенків - образ дружини президента

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова