Лайм

Представниця Росії виступила на "Євробаченні" з піснею, через яку отримувала погрози: відео

Букмекери впевнені, що співачка Маніжа має всі шанси пройти до фіналу

Російська співачка Маніжа, представниця РФ на "Євробаченні-2021", виступила в першому півфіналі конкурсу, який проходить у Роттердамі ввечері 18 травня. Пісня виконавиці - Russian woman ("Російська жінка") - стала однією з найбільш обговорюваних цього року.

Фото: Канал СТБ

Відео з піснею Маніжи зібрало в YouTube понад 10 млн переглядів та більше 170 тисяч дизлайків, а через текст пісні та своє походження (Маніже народилася в Таджикистані) дівчина отримала в Росії не тільки тонни хейту, але й прямі погрози. Як пройшов її виступ у Роттердамі та що говорять букмекери - далі в матеріалі.

Маніжа з дитинства живе у Москві. Сьогодні крім музики 29-річна виконавиця займається громадською діяльністю, активно виступає проти домашнього насильства та публічно підтримує представників ЛГБТ-спільноти. Все це, а до того ж і пісня, повна стереотипів та іронії про російських жінок, стали причиною відвертого хейту в соцмережах.

Фото: Канал СТБ

Фото: Канал СТБ

За кілька годин до старту півфіналу в прогнозах букмекерів Маніжа та її конкурсна пісня впевнено трималися в десятці потенційних фіналістів (ймовірність проходження співачки до гранд-фіналу оцінювали в 89%). Чи вдасться дівчині стати ближчими до перемоги, дізнаємося вже незабаром.

  • Тим часом у ЗМІ з'явилися новини про те, що крім "Євробачення-2021" Білорусь пропустить і конкурс 2022 року. Причиною повторної дискваліфікації нібито стане відмова місцевого мовника транслювати події в Роттердамі. Що правда, це не зовсім так. Давайте розбиратися.
  • Перший півфінал "Євробачення-2021" стартував о 22:00 за Києвом. В Україні трансляції з Роттердама ведуть канали СТБ та UA: Перший. На каналі СТБ ефір коментує ведучий Національних відборів Сергій Притула.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Буде що сказати в суді: адвокат Тімберлейка прокоментував арешт співака через "п'яне" водіння

Адвокат Джастіна Тімберлейка заявив, що має намір рішуче захищати співака в суді, якого звинувачують у водінні у нетверезому стані

Олександр Терен відповів, чи може на "Холостяку" закохатися у жінку з дитиною

Герой 13 сезону шоу "Холостяк" Олександр Терен Будько розповів, чи готовий будувати стосунки з жінкою з дитиною

Війна на виживання українців: лідер гурту "Фіолет" пояснив, чому пішов на фронт на третій рік вторгнення

Український музикант, письменник та лідер рок-гурту Фіолет Сергій Мартинюк зізнався, через що вирішив піти на фронт лише у 2024 році