Лайм

Як на "Євробаченні" пройшов виступ Ісландії - за день до півфіналу гурт підкосив ковід

Незважаючи на хворобу, музикантам пророкують впевнене місце у фіналі

Увечері 20 травня в Роттердамі (Нідерланди) проходить другий півфінал "Євробачення-2021", в якому за місця у фіналі змагаються наступні 10 учасників конкурсу. Серед них і представники Ісландії, фаворити цього року в таблицях букмекерів, які не змогли вийти на сцену через коронавірус.

Цього року Ісландію представляє місцевий гурт Daði & Gagnamagnið, з моменту презентації їхньої конкурсної пісні 10 Years музиканти не покидають першу десятку найуспішніших учасників у прогнозах букмекерів. От тільки за день до другого півфіналу колектив підкосив ковід - позитивний тест отримав один з учасників.

Daði & Gagnamagnið на сцені "Євробачення-2021" Фото: EBU / Thomas Hanses

Живий виступ гурту 20 травня не відбувся. Замість нього глядачі "Євробачення-2021" побачили запис, зроблений під час репетиції у Роттердамі, яка повністю повторює номер Ісландії. Ось яким він був.

Фото: EBU / Thomas Hanses

Гурт не стали скидати з рахунків, більш того, музиканти досі залишаються лідерами за прогнозами на другий півфінал. Та чи зможуть представники Ісландії в разі успіху взяти участь у гранд-фіналі 22 травня, поки невідомо.

  • У другому півфіналі 20 травня виступають Сан Марино, Естонія, Чехія, Греція, Австрія, Польща, Молдова, Ісландія, Сербія, Грузія, Албанія, Португалія, Болгарія, Фінляндія, Латвія, Швейцарія та Данія. Згідно з правилами конкурсу, до гранд-фіналу пройдуть лише 10 країн-учасниць.
  • Тим часом позитивний тест на коронавірус отримав і переможець "Євробачення-2019" Дункан Лоуренс, який, власне, й привіз конкурс до Нідерландів. На жаль, співак не зможе виступити наживо у гранд-фіналі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Вже другий місяць в ЗСУ: учасник гурту KAZKA повідомив, що доєднався до війська

Сопілкар гурту KAZKA Дмитро Мазуряк поповнив ряди ЗСУ і показав фото у військовій формі

Прикро, що татко на війні: дружина Віталія Козловського поділилася успіхами маленького сина

Дружина співака Віталія Козловського Юлія Бакуменко поділилася в мережі першими успіхами їхнього 4-місячного сина Оскара, доки співак служить 

Я сумував: Дан Балан після тривалого мовчання про війну несподівано приїхав в Україну

Молдавський співак Дан Балан приїхав в Україну і показав відео з Буковеля