Лайм

Учасницею конкурсу "Міс США" вперше відкрито стала трансгендерна жінка

Мета Каталуни Енрікес - представити країну на "Міс Всесвіту"

Каталуна Енрікес увійшла в історію, ставши першою відкритою транс-жінкою, яка братиме участь у конкурсі краси "Міс США", пише People.

Напередодні 28-річна Енрікес виграла конкурс "Міс Невада" і розповіла про своє досягнення в Instagram.

Фото: instagram.com/mskataluna/

"Величезне спасибі всім, хто підтримував мене з першого дня. Моє співтовариство, ти завжди в моєму серці. Моя перемога - це наша перемога. Ми просто увійшли в історію. Щаслива і пишаюся", - написала вона.

Фото: instagram.com/mskataluna/

Якщо Енрікес стане "Міс США", вона стане другою відкрито трансгендерною учасницею конкурсу "Міс Всесвіт". Першою у 2018 році була іспанська модель Анджела Понсе.

Каталуна Енрікес працює у системі охорони здоров'я, а також випускає сукні власного дизайну KatalunaKouture. Вона багато років брала участь у конкурсах краси для трансгендерів, і лише на початку 2020 року зважилася на участь у "Міс США". Дівчина виступає за права трансгендерів і мріє поділитися своєю історією з широкою громадськістю.

Фото: instagram.com/mskataluna/

"У мене був не найлегший життєвий шлях. Часом це була боротьба. Я боролася з фізичним і сексуальним насильством, я боролася за психічне здоров'я. На етапі дорослішання у мене не було підтримки. Але я впоралася, вижила і можу стати першопрохідцем для багатьох", - розповіла Енрікес.

Фото: instagram.com/mskataluna/

Дівчина заявила, що була жертвою знущань і насильства з боку однокласників, і їй не дозволяли користуватися туалетами для хлопчиків або дівчаток. Сьогодні вона пишається своєю трансгендерністю і етнічною приналежністю.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті