Лайм

Місто виключили зі списку об'єктів всесвітньої спадщини через сучасний стадіон

Нові будівлі скомпрометували архітектурні пам'ятки на набережній Ліверпуля

Місто Ліверпуль позбавили статусу об'єкта всесвітньої спадщини після того, як комітет ООН виявив на історичній набережній нові будівлі і футбольний стадіон клубу "Евертон", пише BBC.

Комітет ЮНЕСКО ухвалив рішення після таємного голосування на зустрічі в Китаї. Ліверпуль знаходився у списку Всесвітньої спадщини з 2004 року разом із такими об'єктами, як Тадж-Махал, Єгипетські піраміди і Кентерберійський собор.

Фото: Wikipedia

Крім Ліверпуля з моменту створення Списку ЮНЕСКО в 1978 році статус об'єкта всесвітньої спадщини втратили лише заповідник дикої природи в Омані (через браконьєрство) та Дрезденська долина річки Ельби в Німеччині (через будівництво чотирьохсмугового автомобільного моста).

Член Лейбористської партії з Ліверпуля Джоан Андерсон сказала, що буде працювати з урядом, щоб оскаржити рішення комітету ЮНЕСКО та повернути місту статус об'єкта всесвітньої спадщини.

Фото: Pxhere

Мер Ліверпуля Річард Кемп додав, що це "день ганьби" для міста, і рішення ЮНЕСКО "без сумніву вплине на туризм і внутрішні інвестиції".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа