RU  UA

Дізнатися

Гурт ABBA записав альбом і представив дві нові пісні - фанатів чекає турне з їх молодими голограмами

Платівка Voyage вийде вже 5 листопада

Гурт ABBA анонсувала свій перший студійний альбом за 40 років. Voyage вийде 5 листопада перед "революційним" віртуальним турне, на якому виступлять голограми артистів, пише BBC.

Фото: ABBA Voyage / Twitter

Шведський поп-колектив, який розпався у 1982 році, повернувся в студію звукозапису в 2018 році для підготовки сценічного шоу. Спочатку вони працювали всього над двома піснями, але потім вирішили себе не обмежувати. У результаті ABBA записала 10 треків, два з яких - I Still Have Faith In You і Do not Shut Me Down - вже представили фанатам на прес-конференції 2 вересня.

74-річний Бенні Андерссон розповів, що на альбомі Voyage буде кілька поп-пісень і навіть різдвяна композиція. "Я думаю, це непогано. У нашому віці ми зробили все, що могли", - сказав він.

Зараз учасникам ABBA від 71 до 76 років. Наймолодша з них - Агнета Фельтског, найстарший - Бьорн Ульвеус.

Альбоми ABBA продовжують продаватися і програватися мільйонами після припинення їх творчої діяльності майже 40 років тому. Довгі роки возз'єднання легендарного колективу здавалося малоймовірним, а у 2000 році гурт навіть відмовився від турне на 1 млрд доларів.

"Було так приємно знову бути разом у студії, чути, як Фріда і Агнета співають, - згадує Бенні Андерссон. - Але я нервував перед початком запису. За п'ять хвилин до того, як вони увійшли в студію, я подумав: "Треба було спитати, чи можуть вони ще співати". Але вони могли і можуть, і ви почуєте це, коли послухаєте платівку".

Віртуальні аватари ABBA Фото: ABBA Voyage / Twitter

Нові пісні ABBA прозвучать разом зі старими хітами під час віртуального турне гурту під назвою ABBA Voyage, який відкриється в 2022 році на спеціально побудованій сцені в Лондоні. На ньому будуть представлені цифрові версії молодших учасників групи. Голограми розробила компанія Industrial Light and Magic, яка займається створенням візуальних ефектів для "Зоряних воєн".

Фанати тепло сприйняли новину про альбом ABBA і жартують про віртуальне турне. "Думаю, аудиторія теж повинна бути представлена у вигляді голограм, які виглядають на 40 років молодше", - пишуть у Twitter.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Відкриття "Євробачення-2024": представниці України з'явилися у символічних образах та нагадали про війну

Каковим было появление alyona alyona и Jerry Heil на открытии Евровидения-2024 - артистки показали образы с символизмом и принесли паску

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Кто такая Розали Номбре,которая стала прототипом цифрового представительства МИД Украины Виктории ИИ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Российская блогерша и бывшая ведущая "Орла и Решки" Настя Ивлеева съездила в оккупированный Мариуполь - циничный поступок экс-коллеги прокомментировал Андрей Бедняков