Лайм

Шакіра, Елтон Джон, Рінго Старр та інші зірки стали фігурантами Pandora Papers

Офшорний скандал торкнувся представників шоу-бізнесу

У розслідуванні Pandora Papers, яке розкрило офшорні угоди найвпливовіших людей світу, також фігурують зірки шоу-бізнесу.

The Hollywood Reporter повідомляє, що Шакіра, Елтон Джон, Рінго Старр, Клаудіа Шиффер та інші знаменитості відкрили компанії у відомих офшорних зонах, включно з Британськими Віргінськими островами, Панамою та Багамами. Такі схеми часто використовуються для ухилення від сплати податків.

Фото: https://www.instagram.com/

Адвокат Шакіри повідомив, що колумбійська співачка заперечує всі правопорушення, і що її компанії на Багамах не надають податкових пільг. Представники Клаудії Шиффер також стверджують, що супермодель живе і платить податки у Великобританії.

В "Документах Пандори" згадується і Хуліо Іглесіас - іспанський співак, чий статок оцінюється у 800 млн євро. Згідно зі звітом, на Віргінських островах у нього є не менше 20 компаній, які використовувалися для покупки приватного літака і розкішних будинків у Майамі.

Pandora Papers є продовженням Panama Papers - аналогічного проекту 2016 року, який був заснований на витоку даних з однієї юридичної фірми, що нині припинила своє існування. Новий звіт, складений Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ), заснований на витоку приблизно 11,9 мільйонів документів з 14 фінансових компаній. Повідомляється, що понад 300 світових лідерів, політиків, бізнесменів і зірок шоу-бізнесу були пов'язані зі складними офшорними системами бухгалтерського обліку та ухилення від сплати податків.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків

Винна я: Оля Цибульська повідомила про аварію і показала розбиту автівку

Українська співачка Оля Цибульська потрапила у ДТП в Києві та розбила свій автомобіль - артистка врізалася у паркувальний бар'єр