RU  UA

Дізнатися

Шакіра, Елтон Джон, Рінго Старр та інші зірки стали фігурантами Pandora Papers

Офшорний скандал торкнувся представників шоу-бізнесу

У розслідуванні Pandora Papers, яке розкрило офшорні угоди найвпливовіших людей світу, також фігурують зірки шоу-бізнесу.

The Hollywood Reporter повідомляє, що Шакіра, Елтон Джон, Рінго Старр, Клаудіа Шиффер та інші знаменитості відкрили компанії у відомих офшорних зонах, включно з Британськими Віргінськими островами, Панамою та Багамами. Такі схеми часто використовуються для ухилення від сплати податків.

Фото: https://www.instagram.com/

Адвокат Шакіри повідомив, що колумбійська співачка заперечує всі правопорушення, і що її компанії на Багамах не надають податкових пільг. Представники Клаудії Шиффер також стверджують, що супермодель живе і платить податки у Великобританії.

В "Документах Пандори" згадується і Хуліо Іглесіас - іспанський співак, чий статок оцінюється у 800 млн євро. Згідно зі звітом, на Віргінських островах у нього є не менше 20 компаній, які використовувалися для покупки приватного літака і розкішних будинків у Майамі.

Pandora Papers є продовженням Panama Papers - аналогічного проекту 2016 року, який був заснований на витоку даних з однієї юридичної фірми, що нині припинила своє існування. Новий звіт, складений Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ), заснований на витоку приблизно 11,9 мільйонів документів з 14 фінансових компаній. Повідомляється, що понад 300 світових лідерів, політиків, бізнесменів і зірок шоу-бізнесу були пов'язані зі складними офшорними системами бухгалтерського обліку та ухилення від сплати податків.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Израиль выступил на Евровидении-2024 во втором полуфинале 9 мая – Эден Голан сначала освистали, а затем аплодировали ей

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Второй полуфинал Евровидения 2024 9 мая – смотреть онлайн трансляцию конкурса – кто выступал и какими были результаты голосования

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали известны имена новых финалистов после проведения второго полуфинала Евровидения 2024 – как выглядит таблица результатов, кто в финале