RU  UA

Дізнатися

Криптовалюта Squid, створена за "Грою в кальмара", виявилася аферою - шахраї заробили мільйони

Усього за кілька днів курс нової "мемної" криптовалюти виріс у десятки разів

Творці нової криптовалюти Squid, натхненні південнокорейським серіалом "Гра в кальмара", закрили проект. Як пише Gizmodo, він виявився аферою, яка принесла її авторам $3,3 млн.

Альткоїн (так називають будь-яку криптовалюту, альтернативну біткоїну) під назвою Squid запустили наприкінці жовтня. Водночас автори проекту анонсували турнір із шести раундів за мотивами серіалу Netflix - охочі взяти у ньому участь мали придбати токени. Всі вони, за інформацією шахраїв, були розпродані "за мить".

Курс Squid почав активно зростати. 26 жовтня за монету давали $0,012, через два дні - більш як $2 за токен. 1 листопада вартість "мемної" криптовалюти злетіла до $2861, а вже через 10 хвилин упала до $0,0008.

Як зазначає видання, творці Squid відразу перевели активи в реальні гроші, а соціальні мережі та сайт криптовалюти виявилися недоступними. У Telegram-каналі автори проекту повідомили, що їх нібито атакують хакери і вони не бажають продовжувати роботу зі Squid, оскільки "пригнічені постійними атаками шахраїв і перебувають у стресі".

  • "Гра в кальмара" (Squid Game) - південнокорейський серіал, який всього за кілька тижнів став найпопулярнішим проектом на стрімінговій платформі Netflix. Його сюжет розповідає про серію ігор на виживання, в яких беруть участь бідняки та боржники – усі вони змагаються за багатомільярдний грошовий приз, ризикуючи своїм життям.
  • Тим часом в Англії батьків просять не показувати дітям серіал "Гра в кальмара" - у вільний від уроків час школярі повторюють небезпечні ігри та не замислюються про наслідки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Александр Усик поборол Тайсона Фьюри. Украинские звезды эмоционально отреагировали на историческую победу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Украинский боксер Александр Усик победил Тайсона Фьюри и стал чемпионом мира. Жена спортсмена Екатерина Усик эмоционально поздравила любимого

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Многие знаменитые женщины ждут своих мужчин с войны. Среди них – Маша Ефросинина, Наталка Денисенко, Маричка Падалко, Людмила Барбир