RU  UA

Дізнатися

Де знаходяться Гоґвортс та Ґотем? Друзі склали карту світу з 5000 фантастичних фільмів та книг

Атлас вигаданих місць став справжнім скарбом для гіків

Британці Ріс Девіс та Метт Браун витратили два роки на складання атласу світу з локаціями з 5000 фантастичних фільмів, книг та ігор. Вони визначили місце розташування Гоґвортсу, міста Ґотем, Спрінгфілда з "Сімпсонів" та навіть Парку Юрського періоду, пише BBC.

Фото: Amazon

Деякі вигадані локації були відносно простими для авторів, але з іншими довелося покорпіти. Так, прийнято вважати, що Гоґвортс (школа чаклунства з "Гаррі Поттера") знаходиться у Шотландії, але Джоан Роулінг ніколи не повідомляла його точної адреси. Щоб знайти школу, Девіс та Браун вивчили докази, залишені у вигаданих ЗМІ, фільмах та книгах.

Фото: Amazon

"Серія фільмів про Гаррі Поттера поміщає Гоґвортс на захід Хайленда (Північно-Шотландського нагір'я), але книги розповідають іншу історію, - пояснив автор. - У нас є приблизне уявлення, коли Гоґвортс отримав залізничне сполучення, тому ми подивилися на карти залізниць та побачили, які лінії були відкриті до того періоду. Ми знаємо, що це недалеко від Даффтауна [Морей, Шотландія], тому що через нього проходив Сіріус Блек, прямуючи до Гоґвортску з Лондона. І що дуже важливо, у п'єсі "Гаррі Поттер і прокляте дитя" син Гаррі зміг дійти з Гоґвортсу до Авімору менш ніж за ніч. Таким чином, Гоґвортс знаходиться не на заході Хайленду, а в регіоні Грампіанс".

Репліка замку Гоґвортс у парку розваг студії Universal у Флориді Фото: Wikipedia

Гоґвортс – не єдина загадка, яку вирішили автори нового атласу. Серед інших популярних вигаданих місць - Салем Стівена Кінга, Ваканда з "Чорної пантери", Ліліпутія з "Подорожей Гулівера", будинок Вінні Пуха, скотарня Джорджа Оруелла та Ґотем, який розташувався на східному узбережжі Америки якраз через затоку від Метрополісу - рідного міста Супермена.

Тепер, коли атлас потрапив у книжкові магазини та інтернет, автори вже націлилися на космос. "Наступного разу ми збираємося скласти книгу, яка відображатиме місця в космосі, тому це буде захоплююче", - пообіцяли вони.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Певица Лавика создала свою группу, занимается психотерапией и волонтерской деятельностью – что известно о жизни артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 апреля свой 4-й день рождения отмечает младшая дочь Натальи Могилевской, которую певица со старшей сестрой удочерила во время войны

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букингемский дворец сообщил, что британский король Чарльз III, который лечится от рака, возвращается к своим королевским обязанностям