Лайм

Чому Максима Галкіна внесли до чорного списку Мінкульту - в СБУ відповіли

Розкривати подробиці в СБУ не стали

Російський телеведучий і пародист Максим Галкін, чоловік Алли Пугачової, потрапив до так званого чорний списку Мінкульту України через "діяльності, яка шкодить національним інтересам" держави.

Так в СБУ на запит "Детектор медіа" пояснили рішення включити Галкіна до списку осіб, які загрожують національній безпеці України.

"Підставою для внесення іноземця до зазначеного переліку є достатні дані про його діяльність на шкоду національним інтересам України, - йдеться у документі СБУ. - Зокрема, спрямовану на провокування сепаратистських настроїв, створення передумов для порушення територіальної цілісності нашої держави, підтримку тимчасової окупації частини території України державою-агресором тощо".

Фото: Instagram /@maxgalkinru

На запит Служби безпеки України Мінкульт включив Галкіна до "чорного списку" 4 листопада. Причини такого рішення залишалися невідомими, так як артист не входить до переліку публічних людей, які підтримують чинну владу РФ і агресію Кремля стосовно України, часто критикує та висміює місцевих політиків, в тому числі й президента країни Володимира Путіна.

Сам Галкін ситуацію не коментує.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків