Лайм

Розлучення літнього подружжя призвело до рекордного розпродажу на аукціоні - вони заробили 676 млн доларів

З молотка пустили 35 унікальних творів мистецтва

Деякі розлучення входять в історію, і випадок американського забудовника Гаррі Маклоу та його колишньої дружини Лінди – один із них.

Пара прожила у шлюбі 57 років, і за цей час придбала вражаючу колекцію творів мистецтва, до якої увійшли роботи Енді Воргола, Фріди Кало, Джексона Поллока та Марка Ротко. Суд зобов'язав їх продати колекцію та розділити виторг, і це рішення призвело до найдорожчого розпродажу в історії аукціону Sotheby's.

Фото: NY Post

За один вечір з молотка пустили 35 лотів, і виручка склала 676 мільйонів доларів. Джерело розповіло NY Post, що це тільки перша половина колекції, і решта надійде у продаж у травні.

Найдорожчим лотом стала картина Марка Ротко "№7", продана за 82,46 млн. доларів. Також у колекції був автопортрет Фріди Кало, який побив рекорд ціни для латиноамериканських художників. Його продали за 34,9 млн доларів, хоча у 1990 році Маклоу купили роботу "всього" за 1,4 млн.

Картина Марка Ротко "№7" - найдорожчий лот у колекції Маклоу Фото: AFP

Картина Фріди Кало "Дієго і я" Фото: https://www.wikiart.org/

Серед інших цінних лотів - шовкографії Ворхола "Дев'ять Мерілін" з обличчями Мерілін Монро, та "Шістнадцять Джекі" з Жаклін Кеннеді. Їх оцінили в 48,5 і 33,9 млн доларів відповідно.

Знавці кажуть, що саме колекція мистецтва тривалий час утримувала шлюб Гаррі та Лінди від розпаду. "Якби не було колекції, вони б ніколи не залишилися разом. Гаррі абсолютно поважав її смак, - сказала журналістка Вікі Ворд, яка написала книгу про Маклоу. - Це був токсичний шлюб із пекла, але водночас вони мали надзвичайний зв'язок. Вони потребували і знищували одне одного".

Відразу після розлучення в 2019 році Гаррі Маклоу одружився вдруге і прикрасив будівлю на Манхеттені величезним рекламним щитом, на якому позував із новою дружиною. "Це як жити у найкращій любовній пісні", - сказав задоволений мільйонер про свою жінку.

Гаррі Маклоу із новою дружиною Фото: Tamara Beckwith

  • Раніше оригінальний комп'ютер Apple-1, створений Стівом Джобсом 45 років тому, продали на аукціоні. Його називають "святим Граалем" для колекціонерів вінтажної електроніки, і він набагато дорожчий за найкрутіший MacBook Pro.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа