Лайм

Як приготувати оригінальний Олів'є з тунцем на Новий рік: простий рецепт

Поекспериментуйте зі звичним смаком

Новорічні свята – це чудова нагода проявити свої кулінарні таланти та приготувати щось незвичне. І якщо ви вже дивували гостей салатом Шуба за новим рецептом, цього разу поекспериментуйте з Олів'є, замінивши варену ковбасу консервованим тунцем. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: тунець у власному соку (200 г), картопля (150-200 г), яйця (2 шт.), яблуко кисло-солодке (100 г), морква (150 г), мариновані огірки (150 г), майонез ( 200-250 г), петрушка (1 пучок), сіль, перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю та моркву ретельно промиваємо під проточною водою, щоб очистити зі шкірки залишки землі. Варимо овочі в мундирі в трохи підсоленій воді: картоплю - 15-30 хвилин з моменту закипання, а моркву - 20-25 хвилин. Також це можна зробити в мультиварці, використовуючи режим "На пару" - так овочі будуть менш водянистими. Для цього наливаємо трохи рідини в чашу, встановлюємо піддон і викладаємо на нього моркву та картоплю. Включаємо мультиварку на 25-35 хвилин. Потім готові овочі необхідно почистити від шкірки та нарізати кубиком.

Яйця варимо вкруту в каструлі з великою кількістю води - близько 10 хвилин після закипання. Після цього необхідно остудити їх у холодній воді та почистити. Нарізаємо середнім кубиком.

Яблуко промиваємо у проточній воді, за бажанням очищаємо від шкірки. Нарізаємо так само, як і інші інгредієнти.

Мариновані огірки дістаємо з банки і викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім ріжемо їх кубиком.

З консервованого тунця зливаємо сік, розминаємо його виделкою на окремі шматочки.

Петрушку промиваємо у воді та нарізаємо дрібно.

З'єднуємо в салатнику всі нарізані інгредієнти: картоплю, моркву, яйця, яблуко, мариновані огірки та шматочки тунця. Також можна додати зелений консервований горошок. Перемішуємо та заправляємо майонезом.

Посипаємо зверху за бажанням петрушкою і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Мерехтливі крашанки - цьогорічний хіт: лайфхак з червоним вином до Великодня

Як у домашніх умовах пофарбувати крашанки у солодкому вині, щоб вони блищали та переливались на святковому столі на Великдень  

Балетки в сіточку – найбажаніший тренд цього сезону: на які моделі звернути увагу

Які варіанти жіночого взуття на плоскій підошві в сіточку доглянути на теплу весну та літо, як носити та з чим поєднувати балетки 

Як зробити смачну паску швидко: найпростіший рецепт до свята

Як у домашніх умовах швидко приготувати смачну паску, щоб здивувати своїх близьких або порадувати друзів чи гостей на Великдень