Лайм

HBO купила український фільм "Погані дороги", який відправили на "Оскар-2022"

Картина поставлена на основі п'єси

Міжнародна стрімінгова платформа HBO придбала права на український фільм "Погані дороги", який потрапив до списку кандидатів на премію "Оскар". Стрічка доступна для перегляду для глядачів HBO GO всіх країн Центральної Європи.

Режисеркою цього фільму є Наталія Ворожбит. У центрі сюжету – п'ять новел, які розповідають про мешканців Донбасу, їхнє життя під час війни. Кожна з п'яти новел знайомить глядача з різними героями, яким доводиться пройти важкі випробування, зіткнутися з такими поняттями, як "зрада", "ненависть", "довіра", "порушення особистих кордонів". Усі події відбуваються на фоні порушення кордонів державних.

Фото: Youtube

Відомо, що зйомки здебільшого проходили у Києві та Київській області, а на Донбасі було знято лише одну сцену. Вперше "Погані дороги" показали у вересні минулого року на Венеціанському кінофестивалі. Після прем'єри фільм українського виробництва визнали у всьому світі.

Стрічка "Погані дороги" була номінована на премію "Оскар" у категорії "Найкращий фільм іноземною мовою". Сама церемонія запланована на 27 березня 2022 року – вручення статуеток відбудеться у Лос-Анджелесі.

Нагадаємо, режисерка фільму Наталія Ворожбит стала відкриттям року за версією Української кіноакадемії. Вона стала володаркою державної премії Олександра Довженка за визначний внесок у розвиток українського кіномистецтва.

  • Читайте на theLime інтерв'ю з Наталією Ворожбит, яка поміркувала про гумор, менталітет та хороші серіали. Вона розповіла, як її проект "Спіймати Кайдаша" став дзеркалом українських реалій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підпишіться на канал Lime і дізнайтеся більше про них.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували