Якщо вам набридли звичайні бутерброди з червоною ікрою на Новий рік, то спробуйте приготувати закуску у вигляді ріжка за рецептом Ольги Мартиновської. За словами судді шоу "МастерШеф", головний секрет цієї страви – якісна ікра. Як її обирати – ми розповідали раніше.
"Перш ніж перейти до рецепту, хочу зазначити: червоній ікрі "багато не потрібно"! Не вигадуйте якісь надто складні комбінації, адже головний секрет будь-якої закуски - якісна ікра. Повірте мені - це вже 90% успіху та смаку", - зазначила кулінар у своєму Instagram.
Закуски на Новий рік: ріжок з червоною ікрою та авокадо
Інгредієнти: тісто філо (2 листи), авокадо (1 шт.), огірок (1 шт.), зелена цибуля (краще шніт), лайм (шматочок), чорний перець та сіль (за смаком).
Спосіб приготування:
Розморозьте тісто. Ольга рекомендує зробити це у холодильнику у закритому пакеті. Розріжте філо на квадратики 7х7 см і закрутіть ріжок, кінчик тіста змочіть водою і приклейте. Працювати з цим тістом потрібно швидко, оскільки воно дуже швидко сохне та ламається. Готові ріжки покладіть на решітку духовки та випікайте до золотистого кольору протягом 3-5 хвилин за температури 200°С.
Авокадо розімніть і додайте до нього подрібнену зелену цибулю. Додайте трохи солі, перцю, соку лайма і перемішайте. Огірок наріжте тонкими слайсами.
Зберіть закуску. Викладіть у ріжок закручений слайс огірка, ложку суміші з авокадо та червоної ікри. Все, новорічна закуска готова.
- Раніше суддя шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати ліниві суші у склянці. Готуються вони з тих самих продуктів, що й традиційні, тільки в рази швидше.
- А Лілія Ребрик поділилася рецептом брускетти з лососем та авокадо. За словами телеведучої, ця закуска - улюблена страва її сім'ї і вона чудово підійде для новорічного столу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.