Лайм

Як відрізнити справжню червону ікру від підробки: корисні лайфхаки на Новий рік

Вибираємо натуральний продукт

Для багатьох Новий рік асоціюється з ялинкою, мандаринами, безліччю салатів на столі, серед яких салат Олів'є і оселедець під шубою. Також на новорічному столі повинні бути делікатеси - наприклад, червона риба та ікра. theLime вирішив розповісти, як відрізнити справжню червону ікру від підробки.

Червона ікра - це ікра лососевих риб: горбуші, кети, нерки, сьомги, форелі та ін. Природно, якщо ви купуєте ікру в жерстяній банці, ви не зможете на неї подивитися і понюхати. Однак якщо це ікра на вагу - тут у вас більше шансів упевнитися, справжня це ікра або підробка.

Для початку придивіться до ікринок. Так як це риб'ячі зародиші, у кожного з них має бути ядро. Кожна ікринка повинна бути цільною, без плівок, тріщин. Якщо ікринки не розсипчасті, а злиплі та нагадують неоднорідну масу, та ще й плавають у "власному соку", це ознака того, що ікра не свіжа, а заморожена і размороженная кілька разів.

Фото: pixabay.com

Натуральна ікра повинна злегка пахнути рибою, а ось підробка не пахне взагалі. Ікра не першої свіжості буде чітко смердіти оселедцем.

Також звертайте на розмір ікри - відповідає він тому, що написано на банці. Найбільші ікринки - у кети (5-7 мм), у горбуші - трохи менше (3-5 мм), а у форелі - найменші (2-3 мм).

Якщо ви все ж довіряєте виробникам і вирішили купити ікру в жерстяній банці, уважно вивчіть упаковку. Кришка не повинна проминатися і не повинна бути вздутою. На етикетці має бути написана назва риби, з якої ікра, дата виготовлення і дата фасування.

Дата виготовлення - це час нересту риб, як правило, це червень-вересень, а дата фасування, відповідно, може відрізнятися.

Фото: pixabay.com

Якщо ж ви купили ікру, але сумніваєтеся в її натуральності, існує кілька способів перевірити її на справжність.

Всім відомо, що ікра містить білок, який при нагріванні повинен згорнутися. Тому потрібно помістити невелику ложечку ікри в стакан і залити її окропом. Водний розчин з натуральною ікрою повинен побіліти, а ікринки опустяться на дно. Якщо ж це підробка, ікра не змінить колір або ж навпаки - вони повністю розчиняться, а вода забарвиться в інший колір.

Другий спосіб - за допомогою перекису водню. Натуральна ікра також побіліє при контакті з перекисом, а підробка - не зміниться.

Ще один спосіб - заморозити і розморозити невелику кількість ікри. Натуральна ікра після розморожування не втратить свої видимі ознаки ікри, а ось підробка - залишиться желеподібною масою.

Деякі фахівці стверджують, що для перевірки ікри також можна залучити кішку. За їхніми твердженнями, що ці розумні тварини будуть їсти тільки натуральний продукт, а підробку - забракують.

Фото: pixabay.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil