Лайм

Пес із ожирінням схуд на 27 кг, і тепер його не впізнати: фото до і після

Бігля врятували від зайвої ваги

Ще 2 роки тому бігль на ім'я Вольфганг страждав на серйозне ожиріння, але 2022 рік він зустрів із новою фігурою і кращим здоров'ям. Господарі собаки показали дивовижні фото перетворення і розповіли, як їхньому улюбленцю вдалося впоратися з хворобою.

У 2019 році Вольфганг важив 40 кг, коли юристка Ерін МакМаніс та її чоловік Чад забрали його з притулку. Наразі його вага становить 13 кг, що є нормою для собак його породи. На схуднення пішло понад 30 місяців, і господарі дуже раді, що змогли допомогти улюбленцеві.

Фото: Erin McManis via Storyfu

"Він був просто супер-дружнім і безтурботним собакою, але не міг пройти через собачі дверцята, тому нам довелося зробити для нього спеціальні, дуже великі дверцята", - розповіла Ерін.

Бігля посадили на високобілкову та низькокалорійну дієту, що складається з фаршу індички та овочів. Він був напрочуд рухливим для свого розміру, тому почав поступово скидати вагу.

Спочатку чоловік Ерін водив Вольфганга на короткі прогулянки до поштової скриньки, але поступово відстані почали збільшуватися. Оскільки пара живе в досить спекотному штаті Арізона, вигулювати собаку доводилося або рано-вранці, або пізно ввечері.

"Ветеринар сказав нам, що його серце та органи повинні дуже старанно працювати, щоб витримати його вагу, тому він міг постраждати від теплового удару, якби довго перебував на сонці", - сказала МакМаніс.

Фото: Erin McManis via Storyfu

Наразі у Вольфганга залишилося багато зайвої шкіри, але господарі вирішили її не видаляти. Також вони попередили інших людей про те, як шкідливо перегодовувати тварин.

"Патологічне ожиріння - це форма нехтування тваринами. Дозволити собаці вирости до 40 кг, коли вона має важити 11-13 кг - це форма жорстокого поводження", - заявила Ерін.

Фото: Ерін МакМаніс через Storyfu

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де дивитися перший півфінал "Євробачення-2024", в якому виступатиме Україна

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії