Лайм

Оксана Байрак підтримала Сніжану Єгорову - що вона раніше говорила про Майдан, Україну та Росію

Зірка висловила свою думку

Українська режисерка, сценаристка та телеведуча Оксана Байрак відреагувала на скандальну заяву Сніжани Єгорової про підтримку президента РФ Володимира Путіна. Вона стала на захист української акторки та телеведучої, назвавши її "безмірно люблячою та розсудливою".

Відповідну заяву Байрак зробила у своєму блозі у Instagram: "Ви так загрузли в хворобливих упередженнях, так культивуєте одіозне божевілля, що розсудлива людина лякає вас, як схиблена. Сніжана Єгорова, люблю тебе! Ти - найкраща мама на світі! Космічна! Безмірно любляча! Розсудлива! А зграя гієн... Хай вони гавкотливо хіхікають, у своєму бажанні схопити себе ж за облізлі хвости, все своє нікчемне життя".

Фото: instagram.com/ksanabayrak

Після того, як користувачі почали писати негативні повідомлення з цього приводу на адресу Байрак, вона вирішила зробити уточнення: "Не починайте! Так, я виступила на захист Сніжани! Як МАТЕРІ! І нічого сюди виносити політичне підґрунтя". Режисерка зазначила, що ЗМІ неправильно зрозуміли її слова, адже насамперед вона "підтримала маму п'ятьох дітей".

Фото: instagram.com/ksanabayrak

Однак ця ситуація є далеко не першою, коли дії та висловлювання Байрак провокують скандали у мережі. Відомо, що у 2006 році Оксана Байрак брала участь у парламентських виборах у складі "Партії політики Путіна" (згодом партія була перейменована у 2009 році на "Русь Єдина". Тоді знаменитість не стала депутатом Верховної Ради України, оскільки партія ППП не здолала прохідний бар'єр". На існування такої партії звернув увагу на своїй сторінці у Facebook український журналіст Олександр Янковський: "Партія політики Путіна. В Україні. Що зараз із цими людьми?" - написав він.

Фото: instagram.com/ksanabayrak

Оксана Байрак негативно сприйняла Євромайдан у 2013-2014 роках: "Два моменти мене надто обурили. Перше – це те, на що "єврогості" столиці перетворили наш Київ. Центр міста нагадує велику громадську клоаку, і все, що роблять із Києвом – це вандалізм", - заявила тоді вона. "А те, що виробляють з пам'ятником Леніна - це ж блюзнірство. Не тому, що я за ленінізм. Ніхто не має право чіпати історичні пам'ятники і те, що належить місту. Ну, а другий момент - це те, що до обраного народом Президента України звертатися на "ти" і з образами просто недозволено, як би хто до нього не ставився! Він - гарант Конституції!" – додала Байрак.

Повідомлялося, що після анексії Криму Росією в 2014 році знаменитість емігрувала до Росії. У 2017 році була авторкою та ведучою авторської телепрограми "Відверто з Оксаною Байрак" на російському телеканалі "ТВ Центр". Пізніше у 2020 році вела програму "Про що мовчать жінки" на СТБ.

У липні 2018 року у Instagram Байрак привітала Росію з перемогою у груповому турі ЧС з футболу.

Фото: instagram.com/ksanabayrak

Оксана Байрак засудила українську владу через заборону в'їзду до країни російському актору Дмитру Харатьяну. Він потрапив до бази "Миротворця", бо незаконно відвідував окупований Крим із 2014 року. У своєму блозі в Instagram Байрак заявила, що не вважає Харатьяна "ворогом української незалежності". Один із шанувальників тоді запитав: "Чи не шкодуєте ви, що народилися в Україні?". Українська режисерка дала сміливу відповідь "А чому я мушу шкодувати? Я народилася в СРСР! І це найбільше щастя".

Фото: instagram.com/ksanabayrak

Фільм Оксани Байрак "Аврора", де Дмитро Харатьян виконав одну з головних ролей, був заборонений до показу в Україні. Оксана Байрак висловила свою думку з цього приводу: "Сьогодні мій фільм заборонено у моїй країні лише тому, що в ньому зіграв Дмитро Харатьян, який з якогось переляку українських чиновників став загрозою для національної безпеки України! Маячня! Безчесні люди у владі - мені соромно за вас...", - написала вона.

Фото: instagram.com/ksanabayrak

У 2020 році Оксану Байрак обурив український дубляж. На думку режисерки, її "блискучу" картину "Пізнє каяття" з "блискучою" грою акторів та "блискучою" режисурою просто викинули у смітник. "Подивилася "Пізнє каяття" українською мовою. Це жах. У такі хвилини хочеться сказати: "Геть усім націоналістам", - заявила Байрак. - Ви знехтували чисту літературну українську мову". Блискучий фільм із блискучою акторською роботою та роботою режисера, де я добивалася не просто кожного слова, а кожного подиху від артистів [...] все у смітнику".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil

alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що символізують їхні образи для "Євробачення-2024"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil розповіли, що означають їхні костюми для конкурсу