5 лютого на СТБ виходить 3 випуск "МастерШеф. Битва сезонів", у якому учасники ще раз перевірять удачу та покажуть усі свої навички, щоб отримати звання найкращого кухаря країни.
Цього разу кулінари зберуться в команди по 3 людини, після чого витягнуть сірники і дізнаються, доведеться їм готувати мікростраву вагою до 30 грамів, або ж величезну страву, яка важить не менше 4 кг.
Поки що результат проекту під питанням, але його учасники радують своїх шанувальників секретами приготування смачних страв. Так, шеф-кухар Андрій Колесник показав у Instagram, як готувати на сніданок вівсяну кашу із сиром та яйцем пашот.
Інгредієнти: 50 г вівсяної каші, 200 мл молока, 100 мл води, 1 ст. вершкового масла, 30 г твердого сиру, 2 яйця, 2 ст. л. олії, 1 ст.л. оцту, 5 г зелені, сіль за смаком.
Приготування:
Наливаємо в каструлю молоко, воду і трохи підсолюємо, доводимо до кипіння. Після цього засипаємо вівсяну кашу та варимо 2 хв. Коли каша готова, додаємо олію та натираємо сир. Перемішуємо, щоб сир розтанув.
Для приготування яйця пашот набираємо каструлю води і додаємо оцет та сіль. У киплячій воді робимо ложкою вирву і обережно вливаємо яйце, допомагаємо ложкою білку схопитися навколо жовтка. Варимо 3 хвилини.
Також можна набрати каструлю з водою і довести до кипіння. На невелику глибоку ємність (чашка, миска) натягуємо харчову плівку, змащуємо рослинним маслом і вбиваємо яйце, підсолюємо його. Обережно збираємо плівку в мішечок і відправляємо у киплячу воду. Через 2 хв знімаємо з яйця плівку та варимо ще 1 хв.
Коли всі інгредієнти готові, викладаємо кашу в тарілку, зверху кладемо 2 яйця пашот, прикрашаємо зеленню та поливаємо оливковою олією.
- Дізнайтеся, як приготувати салат "Цезар" з куркою. Це простий рецепт із смачною заправкою як у ресторані.
- Розповідаємо, як приготувати смачну сирну запіканку без манки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.