Лайм

Як приготувати смачну сирну запіканку без манки: простий рецепт

З таким рецептом впорається навіть господиня-початківець

Напередодні вихідних багато господинь підбирають нові рецепти страв, якими будуть дивувати свою сім'ю. І якщо ви вже робили баскський чізкейк із лимонним соком, цього разу приготуйте сирну запіканку без манки. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.

Інгредієнти: сир (250 г), сметана (2 ст. л.), цукор (2 ч. л.), яйце (1 шт.), борошно пшеничне (1-2 ст. л.), вершкове масло (для змащування форми).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Включаємо духовку та розігріваємо її до 180°С.

Для приготування запіканки необхідно взяти сир будь-якої жирності, за бажанням його можна перетерти через сито.

Беремо глибоку миску і висипаємо сир, потім додаємо яйце і трохи цукру. Також можна додати ванільний цукор.

Починаємо розмішувати та додаємо 1 ст. л. пшеничного борошна найвищого гатунку. Продовжуючи розмішувати, виливаємо сметану - бажано, щоб вона була з невисоким відсотком жирності. Ретельно перемішуємо все разом ложкою або вінчиком.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та за допомогою силіконової лопатки викладаємо в неї сирну масу, потім розрівнюємо. За бажанням у ній можна "утопити" кілька ягід лохини. Якщо немає ягід, можна приготувати і без них.

Ставимо форму в розігріту духовку та випікаємо близько 20-30 хвилин. Потім виймаємо і даємо сирній запіканці трохи охолонути.

Перед подачею розрізаємо на порційні шматочки, за бажанням можна присипати цукровою пудрою або полити медом, варенням чи сметаною.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину