Напередодні вихідних багато господинь підбирають нові рецепти страв, якими будуть дивувати свою сім'ю. І якщо ви вже робили баскський чізкейк із лимонним соком, цього разу приготуйте сирну запіканку без манки. theLime ділиться з вами перевіреним рецептом.
Інгредієнти: сир (250 г), сметана (2 ст. л.), цукор (2 ч. л.), яйце (1 шт.), борошно пшеничне (1-2 ст. л.), вершкове масло (для змащування форми).
Приготування:
Включаємо духовку та розігріваємо її до 180°С.
Для приготування запіканки необхідно взяти сир будь-якої жирності, за бажанням його можна перетерти через сито.
Беремо глибоку миску і висипаємо сир, потім додаємо яйце і трохи цукру. Також можна додати ванільний цукор.
Починаємо розмішувати та додаємо 1 ст. л. пшеничного борошна найвищого гатунку. Продовжуючи розмішувати, виливаємо сметану - бажано, щоб вона була з невисоким відсотком жирності. Ретельно перемішуємо все разом ложкою або вінчиком.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом та за допомогою силіконової лопатки викладаємо в неї сирну масу, потім розрівнюємо. За бажанням у ній можна "утопити" кілька ягід лохини. Якщо немає ягід, можна приготувати і без них.
Ставимо форму в розігріту духовку та випікаємо близько 20-30 хвилин. Потім виймаємо і даємо сирній запіканці трохи охолонути.
Перед подачею розрізаємо на порційні шматочки, за бажанням можна присипати цукровою пудрою або полити медом, варенням чи сметаною.
- Раніше ми розповіли як приготувати на сніданок повітряні вівсяні панкейки з бананом.
- Читайте також на theLime, як зробити ніжні сирні гомбовці по-закарпатськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.