RU  UA

Дізнатися

Команду Аліни Паш звинуватили у підробці довідки про відвідання Криму – інформацію перевірять у ДПСУ

Скандал навколо співачки не вщухає

Документи про поїздку до окупованого Криму у 2015 році, які Аліна Паш надала "Суспільному", додатково перевірять у Державній прикордонній службі України (ДПСУ). Мовник заявив, що поки не підписуватиме зі співачкою, що перемогла в Нацвідборі, контракт на участь у "Євробаченні-2022" - це відкладуть до з'ясування фактів.

Фото: https://www.instagram.com/alinapash/

Увагу на можливе підроблення довідки про перетин кордону звернув активіст Сергій Стерненко. У своєму Telegram-каналі він написав, що має дані про порушення з боку Аліни Паш. Джерело в ДПСУ нібито повідомило Стерненку, що 11 серпня 2015 року співачка залишила Україну рейсом "Київ-Москва", а повернулася 14 серпня рейсом "Домодєдово-Київ". У Криму Паш була 12 серпня, а це означає, що потрапити туди вона могла лише з території Росії.

Раніше у мережі поширилося інтерв'ю 2019 року, в якому Аліна Паш у розмові з Катею Осадчою визнає, що літала до Криму через Москву. "З приводу того, як ми туди летіли... На жаль, я не могла коригувати цей момент і була безсилою в даному випадку. Будучи тоді не такою відомою персоною, я не могла думати про такі наслідки", - говорила співачка.

Коли ця інформація вкотре випливла під час участі Аліни Паш у Нацвідборі на "Євробачення", вона заявила, що неправильно зрозуміла питання Каті Осадчої. Співачка стверджує, що в'їжджала до Криму з території України та ніколи не порушувала законодавство.

"Суспільне", що організувало Нацвідбір на "Євробачення-2022", вже зверталося із запитом до ДПСУ, але не змогло підтвердити або спростувати інформацію команди Паш: дані про перетин кордону є конфіденційними і не можуть розголошуватися без згоди людини, якої вони стосуються.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Боюся найбільше у житті: Костянтин Грубич висловився щодо можливої мобілізації сина

Украинский телеведущий Константин Грубич признался, что боится отпускать на фронт своего 27-летнего сына Ярослава

Наталія Могилевська показала теплі обійми з прийомною донечкою: рідкісне фото

Наталья Могилевская показала младшую дочь Софию по случаю Дня вышиванки - что известно о девочках, которых удочерила певица

Молодий Чарльз і Єлизавета II: палац показав небачені раніше портрети королівської родини

Букингемский дворец показал архивные портреты королевской семьи – на кадрах позировали Чарльз III, Елизавета II и другие