Лайм

Гурту Kalush Orchestra запропонували поїхати на "Євробачення-2022" замість Аліни Паш

Артисти отримали максимальну кількість балів від глядачів

Оргкомітет Національного відбору на "Євробачення-2022" провів позачергове засідання, на якому було ухвалено рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra із пропозицією представляти Україну на міжнародному конкурсі. У фіналі музиканти посіли друге місце, отримавши в загальній сумі 14 балів – 8 від глядачів та 6 від суддів.

Про це повідомив Суспільний мовник, заявивши, що він слідкує за дотриманням Правил Нацвідбору та порядку визначення представника України. Відповідно до пункту 3.4 Правил у разі припинення "Суспільним" участі у Відборі учасника, визначеного/оголошеного переможцем Відбору, організатор має право обрати представника від України серед інших фіналістів.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

"17 лютого на позачерговому засіданні Організаційного комітету Національного відбору на участь у "Євробаченні-2022" було ухвалено рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra із пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі у Турині", - йдеться в офіційній заяві. Організатори уточнили, що керувалися принципом дотримання рейтингової таблиці фіналістів Національного добору.

Фото: instagram.com/suspilne.eurovision

Гурт Kalush Orchestra на Національному відборі виконав пісню Stefania. "Стефанія – так звати мою маму. Цю я пісню присвятив їй. Це щирий та душевний трек, в якому є український етнокод. Європа дуже кайфує від цього стилю", – розповів засновник та соліст Kalush Олег Псюк.

Артисти запалили публіку драйвовим виступом, а Джамала активно підспівувала протягом усього виступу. "Хіп-хоп зараз - найпопулярніша музика у світі. Ми чуємо англійською хіп-хоп, французькою, португальською. Нам подобається вайб, ми іноді не розуміємо слів, але просто подобається грув. І мені здається, в цьому випадку дуже цікавий експеримент Як саме сприймуть хіп-хоп українською вперше. Я і переживаю за це, і я за експерименти на конкурсі Євробачення", - прокоментувала співачка.

Нагадаємо, 66-й пісенний конкурс "Євробачення 2022" пройде в італійському місті Турин на арені Pala Olimpico. Півфінали відбудуться 10 та 12 травня, а гранд-фінал – 14 травня. У конкурсі візьме участь 41 країна, у тому числі Вірменія, яка не брала участі у ньому у 2021 році, та Чорногорія, яка робила дворічну перерву. Білорусь, яка була дискваліфікована минулого року, не зможе брати участь у "Євробаченні 2022".

  • 16 лютого оргкомітет Національного відбору на "Євробачення-2022" ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш через підробку довідки про відвідання Криму. Таким чином співачка не представлятиме Україну на міжнародному конкурсі пісні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували