RU  UA

Дізнатися

Письменник Пауло Коельо заступився за росіян та отримав жорстку відповідь

Бразильського автора повернули у реальність

Серед симпатиків росіян, які скаржаться на русофобію після віроломного вторгнення в Україну, опинився бразильський письменник Паоло Коельо. Автор колись популярних книг "Алхімік", "Одинадцять хвилин" та "Вероніка вирішує померти" заступився за "простий російський народ", на що отримав гідну відповідь.

"Українська криза - зручне виправдання для русофобії, - написав Коельо у Twitter. - Я був у Львові, Києві, Одесі, Ялті, Чорнобилі (Україна). Я проїхав поїздом 10 000 км від Москви до Владивостока (Росія). Так, є війна, але не звинувачуйте простих людей".

Фото: https://twitter.com/paulocoelho

Користувачів мережі з усього світу зачепили словами письменника, і вони засипали його гнівними коментарями та фотографіями мирних українців, які постраждали під час війни:

"Це не українська криза, це геноцид українців!"

Фото: Twitter

"Як ви можете говорити про русофобію до цього лютого? Росіян гнобили за їхню мову, національність чи зовнішність? Ви знаєте хоч один випадок, коли росіянина вбили з єдиної причини, що він чи вона з Росії?"

"Я любила російську культуру та мову до того, як це почалося. Я навіть навчилася читати кирилицю та освоїла базовий рівень російської мови. Але вторгнення Путіна та дії їхньої армії… це стерло все, і тепер я їх ненавиджу. Путін створив русофобію".

"Як щодо українофобії звичайних росіян та геноциду українських людей звичайними російськими людьми?"

"В Україні повномасштабна війна. Мирних жителів убивають російські солдати. Дітей вбивають. Житлові будинки та лікарні обстрілюють. Вони захоплюють наші атомні станції. Це геноцид української нації. Як ми маємо реагувати?"

"Ухти, засуджувати військові злочини та боротися проти геноциду - це тепер русофобія".

Читайте також

Позитив після тривалого мовчання розсекретив свою кохану: хто підкорив серце виконавця

Алексей Завгородний из группы Время и Стекло подтвердил роман с танцовщицей Юлией Сахневич - артист показал романтическое видео

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася з Зеленськими: що відомо про її візит

В Украину впервые с 2014 года приехала представительница королевской семьи герцогиня Эдинбургская - что известно о ее поездке, фото

Тримаємо Часік: військовослужбовець Олег Сенцов поділився подробицями з фронту та показав фото

Олег Сенцов показал новое фото с фронта и сообщил, что сейчас вместе с побратимами защищает город Часов Яр в Донецкой области