RU  UA

Дізнатися

Герцогиня Единбурзька, яка приїхала до Києва, зустрілася із Зеленськими: що відомо про її візит

Представниця королівської родини продемонструвала солідарність по відношенню до нашої країни

29 квітня до Києва приїхала герцогиня Единбурзька - дружина принца Едварда, наймолодшого сина Єлизавети II. Це перший візит члена королівської родини з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Її Королівська Високість зустрілася з Володимиром та Оленою Зеленськими, а також із жінками та чоловіками, які постраждали внаслідок російської агресії. Деталі і фото вже опубліковані на сторінці британської монархії в Instagram.

Читайте також: Хто є хто в королівській родині Великої Британії: порядок престолонаслідування та цікаві факти.

Фото: instagram

Під час перебування у Києві герцогиня дізналася про роботу фонду ООН з питань народонаселення, який діє у 12 українських містах та надає необхідну допомогу і підтримку людям, які цього потребують. Також дружина принца Едварда зустрілася з жінками-волонтерами, які допомагають своїм громадам впоратися з психологічними наслідками кривавої війни.

Фото: instagram

Про візит члена королівської родини Зеленські повідомили і у своєму Instagram. Зокрема, у публікації йдеться про те, що герцогиня є однією з найактивніших громадських діячок, опікується понад 70 організаціями, а окрема тема її роботи - боротьба з сексуальними злочинами в зоні конфлікту.

Фото: instagram

Читайте на тему: Олена Зеленська у вишитій сорочці і модних палаццо зустрілася з королевою Данії.

У вересні цього року представниця королівської родини долучилася до конференції "Відновлення прав постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом: елемент миру та світової безпеки", де нагадала про важливість справедливості та захисту для постраждалих. Також у розмові з Її Високістю подружжя Зеленських подякувало її країні за участь у судовому переслідуванні за російські воєнні злочини.

Фото: instagram

Фото: instagram

Фото: instagram

"Це підтримка з боку Сполученого Королівства і Консультативної групи з питань жорстоких злочинів, і мобільних груп правосуддя, а також навчання наших суддів і криміналістів. Завдяки фінансуванню уряду Великої Британії у співпраці з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні створена мережа центрів допомоги врятованим, один із яких відвідала герцогиня Единбурзька. Вдячна Сполученому Королівству за приєднання до Коаліції за повернення українських дітей із російського полону.

"Мусимо стояти пліч-о-пліч, щоб забезпечити справедливість". Ці слова Її Королівської Високості дуже актуальні. Стоїмо і боремося разом. Для українців кожен такий візит – прояв солідарності та підтримки", - зазначається у публікації.

Фото: instagram

Читайте на нашому сайті: Складно, коли не можеш нічого планувати: Зеленський розповів про розмови з сином на тему війни.

Герцогиня обрала для візиту сукню-міді з квітковим принтом від бренду Etro та кремово-білі туфлі від Nicola Sexton, а в руках тримала сонцезахисні окуляри. Лаконічний образ Її Королівська Високість доповнила золотим ланцюжком з кулоном, кількома браслетами та сережками. Завершили вбрання легкий макіяж і зібране за допомогою шпильки волосся.

Фото: instagram

Пані Олена з’явилася на зустрічі у класичному чорному костюмі, що складався з подовженого піджака та широких брюк. Доповнили вбрання туфлі на маленьких підборах, золота брошка на лацкані піджака, сорочка шоколадного кольору, кілька прикрас та об'ємно укладене волосся.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнайтеся про них швидше.

Читайте також

Навчає і підказує: Ірина Горова висловилася про стосунки Потапа з 16-річним сином

Ирина Горовая назвала Потапа отличным отцом и рассказала, что у него хорошие отношения с сыном Андреем

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Евгения Власова рассказала, почему исчезла из шоу-бизнеса – певица заявила, что ей нужно было сделать паузу из-за обстоятельств в жизни

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ирина Сопонару и ее избранник Рис поженились – актриса показала свадебные кадры – что известно о ее личной жизни