Понад два тижні Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато сімей, особливо з дітьми, вирішили виїхати з великих міст у маленькі селища. У зв'язку з цим господині починають згадувати поради своїх бабусь та прабабусь, які готували на смальці, сироватці, а також розсолі. theLime ділиться з вами простим рецептом пісочного печива, яке можна приготувати зі смальцем.
Інгредієнти: яйця (1 шт.), цукор (0,5 склянки), смалець (3 ст. л.), сметана або кефір (0,5 склянки), борошно (2-2,5 склянки), сода (0,5 ч. л.).
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор. Збиваємо вінчиком доти, доки розчиняться крупинки цукру, а на поверхні утвориться піна.
Смалець (жир) розтоплюємо в мікрохвильовій печі або водяній бані. Потім чекаємо, поки він охолоне.
Поступово додаємо розтоплений жир і сметану або кефір до яєчно-цукрової суміші, перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито. Додаємо його до рідких інгредієнтів разом із содою. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім вимішуємо руками. Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на 20-30 хвилин.
Потім виймаємо тісто, розкачуємо в пласт товщиною 5 мм. Вирізаємо печиво за допомогою склянки або просто ножем. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, залишаючи невелику відстань між ним.
Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо деко і випікаємо близько 20 хвилин - воно має трохи підрум'янитися.
Дістаємо і чекаємо, поки печиво трохи охолоне. Посипаємо перед подачею цукровою пудрою, якщо вона є у вас, і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як спекти смачне печиво з томатним соком.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний пиріг до чаю з найпростіших інгредієнтів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.