Лайм

Як зробити пісочне печиво без маргарину та масла: простий рецепт

Якщо ви не можете знайти звичні інгредієнти, поекспериментуйте зі смальцем

Понад два тижні Україна героїчно бореться проти російських окупантів. Багато сімей, особливо з дітьми, вирішили виїхати з великих міст у маленькі селища. У зв'язку з цим господині починають згадувати поради своїх бабусь та прабабусь, які готували на смальці, сироватці, а також розсолі. theLime ділиться з вами простим рецептом пісочного печива, яке можна приготувати зі смальцем.

Інгредієнти: яйця (1 шт.), цукор (0,5 склянки), смалець (3 ст. л.), сметана або кефір (0,5 склянки), борошно (2-2,5 склянки), сода (0,5 ч. л.).

Фото: pinterest.com

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор. Збиваємо вінчиком доти, доки розчиняться крупинки цукру, а на поверхні утвориться піна.

Смалець (жир) розтоплюємо в мікрохвильовій печі або водяній бані. Потім чекаємо, поки він охолоне.

Поступово додаємо розтоплений жир і сметану або кефір до яєчно-цукрової суміші, перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито. Додаємо його до рідких інгредієнтів разом із содою. Замішуємо тісто спочатку ложкою, потім вимішуємо руками. Загортаємо тісто в харчову плівку і прибираємо в холодильник приблизно на 20-30 хвилин.

Потім виймаємо тісто, розкачуємо в пласт товщиною 5 мм. Вирізаємо печиво за допомогою склянки або просто ножем. Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером і викладаємо на нього печиво, залишаючи невелику відстань між ним.

Духовку розігріваємо до 180°С. Ставимо деко і випікаємо близько 20 хвилин - воно має трохи підрум'янитися.

Дістаємо і чекаємо, поки печиво трохи охолоне. Посипаємо перед подачею цукровою пудрою, якщо вона є у вас, і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею