У багатьох регіонах України через агресивне вторгнення російських окупантів та масовані обстріли немає можливості купити свіжий хліб у магазині. Тому господині почали пекти різні варіанти хліба та коржиків – як на дріжджах, так і без них. theLime ділиться з вами рецептом булочок, які можна швидко приготувати на сковороді замість хліба.
Інгредієнти: борошно (260 г), вода (200 мл), сіль (1 ч. л.), дріжджі (1,5 ч. л.).
Приготування:
У миску або будь-яку іншу глибоку ємність просіюємо борошно і додаємо сухі дріжджі. Перемішуємо, вливаємо теплу воду із сіллю. Замішуємо тісто спочатку ложкою, а потім продовжуємо вимішувати руками. Накриваємо теплим рушником та залишаємо приблизно на 40 хвилин, щоб тісто піднялося.
Через зазначений проміжок часу присипаємо робочу поверхню борошном і викладаємо на неї тісто. Обминаємо і розкочуємо за допомогою качалки в пласт. Потім беремо склянку або чашку та вирізаємо круглі заготовки для булочок. Накриваємо їх рушником та залишаємо приблизно на 15-20 хвилин. За цей час тісто має ще трохи піднятися.
Потім розігріваємо сковороду без олії та смажимо на ній булочки з двох сторін до утворення рум'яної скоринки.
Подаємо булочки до супу, гарніру або розрізаємо навпіл і робимо бутерброди.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хліб всього із двох інгредієнтів.
- Читайте також на theLime, що зробити з черствого хліба.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.