Лайм

Як приготувати хліб, якщо немає борошна: простий рецепт з вівсянкою

Варіант для тих, у кого залишилась вдома вівсяна крупа

Україна продовжує протистояти агресивному нападу РФ. Багато людей з дітьми ночують у бомбосховищах і мають лише короткий проміжок часу, щоб повернутися додому та приготувати щось із собою з наявних продуктів. І якщо ви вже робили тонкий лаваш на сковороді, цього разу зробіть хліб із вівсяної крупи. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: вівсянка (170 г), кефір (200 г), яйце (1 шт.), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,3 ч. л.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У кефір додаємо соду і трохи перемішуємо, вбиваємо яйця, солимо та перемішуємо до появи бульбашок.

Вівсянку найкраще взяти не швидкого приготування, а плющену. Перемелюємо її за допомогою кавомолки або в блендері та висипаємо до рідких інгредієнтів. Перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин. За бажанням можна ще раз перебити всю масу разом блендером.

Розігріваємо духовку до 180-200°C. Виливаємо тісто у форму та випікаємо близько 30-35 хвилин.

Потім дістаємо з духової шафи і чекаємо, поки вона охолоне. Такий хліб можна вживати відразу або загорнути в харчову плівку і взяти з собою в укриття.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні