Україна продовжує протистояти агресивному нападу РФ. Багато людей з дітьми ночують у бомбосховищах і мають лише короткий проміжок часу, щоб повернутися додому та приготувати щось із собою з наявних продуктів. І якщо ви вже робили тонкий лаваш на сковороді, цього разу зробіть хліб із вівсяної крупи. theLime підібрав для вас простий рецепт.
Інгредієнти: вівсянка (170 г), кефір (200 г), яйце (1 шт.), сода (0,5 ч. л.), сіль (0,3 ч. л.).
Приготування:
У кефір додаємо соду і трохи перемішуємо, вбиваємо яйця, солимо та перемішуємо до появи бульбашок.
Вівсянку найкраще взяти не швидкого приготування, а плющену. Перемелюємо її за допомогою кавомолки або в блендері та висипаємо до рідких інгредієнтів. Перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин. За бажанням можна ще раз перебити всю масу разом блендером.
Розігріваємо духовку до 180-200°C. Виливаємо тісто у форму та випікаємо близько 30-35 хвилин.
Потім дістаємо з духової шафи і чекаємо, поки вона охолоне. Такий хліб можна вживати відразу або загорнути в харчову плівку і взяти з собою в укриття.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хліб без яєць та дріжджів на сковороді.
- Читайте також на theLime, як зберігати сухарі, щоб вони не зіпсувалися в будинку та у підвалі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.