Лайм

На честь мужності українців: голлівудська акторка Віра Фарміга прочитала вірш Василя Симоненка

Зірка українського походження підтримала співвітчизників

Вихідці з України в усьому світі підтримують країну під час війни із російськими окупантами. Раніше уродженка Чернівців Міла Куніс із чоловіком зібрала для українських біженців 35 млн доларів, а тепер на сторінці Військово-Морських сил ЗСУ з'явилося надихаюче відео від Віри Фарміги. На ньому американська актриса українського походження читає вірш "Люди - прекрасні" поета-шістдесятника Василя Симоненка.

"Люди — прекрасні.

Земля — мов казка,

Кращого сонця ніде нема.

Загруз я по серце

У землю в’язко.

Вона мене цупко трима.

І хочеться

Бути дужим,

І хочеться так любить,

Щоб навіть каміння байдуже

Захотіло ожити

І жить!

Воскресайте, камінні душі,

Розчиняйте серця і чоло,

Щоб не сказали

Про вас грядущі:

їх на землі не було…"

Зірка фільмів "Осінь у Нью-Йорку", "Відступники", "Хлопчик у смугастій піжамі", "Вище неба" та "Закляття" неодноразово висловлювала підтримку українцям. Ще за часів Євромайдану Фарміга заявила: "Як американка, яка пишається своїм українським походженням, я хочу висловити свою солідарність із українським народом". З того часу її позиція зміцнилася.

"Вітаю вас, мої українці, мої друзі. Ми відкрили наш розум, наші серця. Ми чуємо вас, ми бачимо вас і висловлюємо нашу солідарність із вами. Ваші голоси почують покоління, які прийдуть в Україні прекрасній та вільній. Моє серце з вами, коли ви захищаєте цю прекрасну землю, коли встаєте кожен день проти зла. Хочу сказати, що ваша мужність перед лицем абсолютного терору - маяк надії для решти світу. Ваше єднання - сяючий приклад для нас усіх. Ваші голоси, ваша мужність і ваш невгасаючий вогонь будуть відчуватися майбутніми поколіннями. Слава Україні. З Богом", - сказала акторка.

Віра Фарміга народилася у родині українських емігрантів. У неї є троє братів (Віктор, Степан та Олександр) та три сестри (Надія, Лариса та Таїса, також актриса). Бабуся і дідусь зірки зустрілися в німецькому таборі під час Другої світової війни та емігрували у США, коли її мама була зовсім маленькою. До 6 років Віра Фарміга не говорила англійською та відвідувала українську католицьку школу у місті Ньюарк.

Новини партнерів

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації