RU  UA

Дізнатися

Впало зовсім близько: Сергій Жадан потрапив під ворожий обстріл

Поет активно займається волонтерством та допомагає ЗСУ

Український письменник Сергій Жадан потрапив під обстріл російських окупантів. На своїй сторінці у Facebook він розповів, що всі люди, які знаходилися в цей момент поряд з ним, цілі та неушкоджені.

"Трішки потрапили під обстріл. Всі живі, всі здорові. Чотири приходи, ракети, скоріше за все. Чоловіки йдуть вулицею, ліниво попиваючи пивко (де тільки взяли?), навіть не оглядаються на вибухи, хоча впало зовсім поруч. Бережіть себе, дорогі брати і сестри", - написав знаменитість у своїй публікації.

Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Під обстріл російських загарбників Жадан потрапив у Харкові, про що свідчить його пост, опублікований вранці у понеділок 28 березня. "Всім доброго ранку з українського Харкова. Накупили машину ніштяків для наших пацанів. Міша махає чеком, але на нього ніхто не звертає уваги (на чек у сенсі). У Харкові сонячно та по-весняному. Над містом майорять наші прапори", - заявив поет. До міста він разом із волонтерами привіз гуманітарну допомогу.

Через деякий час письменник виклав нову в публікацію, в якій висловив подяку всьому українському народу і зазначив, що зараз будується зовсім інша країна – сильна, горда і неймовірно людяна. "Друзі, ви навіть не уявляєте, який панцир зараз вибудовується завдяки всім вам. Хоча чому не уявляєте? Адже ви самі все бачите. Будується зовсім інша країна – сильна, горда і надзвичайно людяна. Тихого всім вечора. Завтра прокинемося ще на один день ближче до нашої перемоги", - наголосив він.

Фото: facty. ictv

Нагадаємо, у березні 2022 року Комітет літературознавчих наук Польської академії наук висунув Сергія Жадана на Нобелівську премію з літератури. "Жадан – один серед найвидатніших поетів України та блискучий прозаїк, його твори перекладені багатьма мовами та нагороджувані у світі, – ми переконані, що це письменник щабля Нобелівської премії. Його голос як поета вже багато років має особливе значення для українців. Вільна Україна значною мірою говорить і думає словами Жадана, уважно вслухається у них. Сьогодні поет у своєму Харкові. Він бореться", - заявили у комітеті.

  • Тим часом, поранений під час обстрілу Андрій Хливнюк розповів про свій стан показав фото з лікарні. Лідер "Бумбокс" постраждав під час мінометного обстрілу.
  • А Потап у віршах звернувся до Безрукова. Музикант гідно відповів любителю "русского мира".

Читайте також

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Создатели Холостяка сообщили о большом количестве анкет после того, как объявили имя нового героя Александра Терена Будько

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення опровергло заявление alyona alyona о штрафе украинской делегации за футболки с призывами освободить военнопленных

Найбільша цінність мого життя: співачка Lama у День сім'ї показала романтичну світлину з коханим

В День семьи 2024 в Украине певица Lama показала фото со своим избранником Романом и высказалась о семейных ценностях