Справжній холодець готують із двох-трьох видів м'яса - яловичої або свинячої рульки (для желатину), свинини, курки або індичати. Проте в умовах війни такі інгредієнти є не у всіх, як і час для приготування гарного наваристого бульйону. Пропонуємо рецепт легшого холодцю з курки: він буде варитися і застигати значно швидше.
Інгредієнти (на 5 літрів холодцю): 1,5 кг курячого м'яса з кістками, 2 морквини, 2 цибулини, 2 лаврових листка, перець горошком запашний і чорний, сіль, желатин (кількість залежить від виробника, а пропорції розведення будуть указані на вашій пачці).
Приготування курячого холодцю:
Куряче м'ясо добре промити в проточній воді або залити холодною водою і залишити на 2-3 години в каструлі.
Воду злити. У п'ятилітрову каструлю скласти куряче м'ясо, дві очищені від шкірки моркви, дві цибулини, залити чистою водою. Довести до кипіння, знімаючи пінку.
У бульйон додайте перець горошком і варіть на повільному вогні протягом 2 годин. Лавровий лист киньте в каструлю за 10 хвилин до готовності.
Курку вийміть із бульйону, охолодіть і розберіть на дрібні шматочки, видаливши всі кістки. М'ясо розкладіть по ємностях, у яких застигатиме холодець.
Наберіть у чашку бульйон, розведіть желатин і влийте назад у каструлю. Ретельно розмішайте та заливайте в тарілки. Якщо вам подобається прозоріший холодець, процідіть бульйон перед тим, як розводити желатин.
Щоб готовий холодець виглядав ще апетитнішим, в ємності для охолодження можна додати кружечки моркви і зелений горошок. Готова страва буде особливо смачною з хроном або гострою гірчицею.
- Читайте, як приготувати ситну солянку з картоплею.
- Також ділимося ситним і простим рецептом макаронів по-флотськи з фаршем.