Солянка - густий наваристий суп для тих, хто любить смачно та ситно поїсти. Незважаючи на те, що це багатокомпонентна страва, готувати її зовсім нескладно. Рецептів приготування солянки існує безліч, сьогодні theLime згадує класичний варіант - із різних видів ковбас.
Інгредієнти: вода (2,5 л), картопля (3 шт.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), огірки бочкові (3 шт.), копченості - мисливські ковбаски, шинка яловича, грудинка свиняча, королівське салямі (по 150 г), томатна паста (2 ст.л.), сіль, чорний перець (за смаком), лавровий лист (2 шт.), часник, маслини, лимон (для подачі).
Приготування:
Картоплю очистіть і наріжте звичним для вас способом. Залийте водою та поставте на вогонь. Після закипання додайте лавровий лист і залиште варитися.
Тим часом займіться засмажкою. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на олії до золотистого кольору.
Усю ковбасу наріжте кубиками або соломкою (як вам більше подобається), додайте в сковороду до цибулі та моркви. Спочатку - свинячу грудинку, щоб витопився зайвий жир, а потім викладіть решту копченостей. Підсмажте 5-6 хвилин, додайте томатну пасту та нарізані кубиками солоні огірки. Потримайте на плиті ще 4 хвилини.
Коли картопля звариться, закиньте в каструлю весь вміст сковороди та дайте закипіти. Посоліть і поперчіть.
Маслини наріжте (можна залишити цілими), часник подрібніть. Додайте до солянки і дайте покипіти ще кілька хвилин. Зніміть з вогню, дайте настоятися і подавайте до столу. У кожну порцію покладіть подрібнену свіжу зелень, часточку лимона та ложку сметани (за бажанням). Смачного!
- Раніше ми розповідали, як зварити курячий суп із сочевицею .
- Читайте також на theLime, як правильно варити сирний суп із твердого сиру.