Лайм

Як приготувати ситну збірну солянку з картоплею: класичний рецепт

Ідеальний варіант смачного та поживного обіду

Солянка - густий наваристий суп для тих, хто любить смачно та ситно поїсти. Незважаючи на те, що це багатокомпонентна страва, готувати її зовсім нескладно. Рецептів приготування солянки існує безліч, сьогодні theLime згадує класичний варіант - із різних видів ковбас.

Інгредієнти: вода (2,5 л), картопля (3 шт.), морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), огірки бочкові (3 шт.), копченості - мисливські ковбаски, шинка яловича, грудинка свиняча, королівське салямі (по 150 г), томатна паста (2 ст.л.), сіль, чорний перець (за смаком), лавровий лист (2 шт.), часник, маслини, лимон (для подачі).

Фото: Getty Images

Приготування:

Картоплю очистіть і наріжте звичним для вас способом. Залийте водою та поставте на вогонь. Після закипання додайте лавровий лист і залиште варитися.

Тим часом займіться засмажкою. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на олії до золотистого кольору.

Усю ковбасу наріжте кубиками або соломкою (як вам більше подобається), додайте в сковороду до цибулі та моркви. Спочатку - свинячу грудинку, щоб витопився зайвий жир, а потім викладіть решту копченостей. Підсмажте 5-6 хвилин, додайте томатну пасту та нарізані кубиками солоні огірки. Потримайте на плиті ще 4 хвилини.

Коли картопля звариться, закиньте в каструлю весь вміст сковороди та дайте закипіти. Посоліть і поперчіть.

Маслини наріжте (можна залишити цілими), часник подрібніть. Додайте до солянки і дайте покипіти ще кілька хвилин. Зніміть з вогню, дайте настоятися і подавайте до столу. У кожну порцію покладіть подрібнену свіжу зелень, часточку лимона та ложку сметани (за бажанням). Смачного!

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла