Під час війни жителі багатьох міст стикаються з нестачею продуктів, а магазини, пекарні та кіоски працюють із перебоями та швидко порожніють. Саме тому люди освоюють кулінарні навички та вчаться пекти. Якщо ви вже скуштували класичний тертий пиріг із варенням, спечіть вертуту з яблуками. Цей традиційний пиріг з начинкою не потребує складних інгредієнтів та готується дуже швидко.
Інгредієнти: борошно (500 г), олія (⅓ склянки), яблука (5 шт.), вода (1 склянка), цукор (1 ст.л.), сіль (щіпка), кориця (½ ч.л.), манна крупа та сметана для подачі.
Приготування:
У мисці з'єднуємо склянку води кімнатної температури, третину склянки соняшникової чи оливкової олії, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо інгредієнти, доки кристали не розчиняться.
Борошно просіюємо та вводимо в масляну суміш, після чого замішуємо тісто для вертути на чистій поверхні столу. Воно має вийти однорідним та еластичним.
Для начинки миємо та чистимо яблука, видаляючи шкірку та серцевину. Нарізаємо кубиками та посипаємо корицею. Якщо яблука дуже кислі, до них можна додати чайну ложку цукру.
Поверхню столу посипаємо борошном, викладаємо тісто і робимо з нього ковбаску. Її потрібно розрізати на 6 однакових шматочків, кожен з яких розкочуємо у прямокутник. Присипаємо його манкою, викладаємо яблука і згортаємо в рулет. Вертуту потрібно легко і акуратно скрутити, ніби викручуючи мокру тканину.
Деко застилаємо пергаментним папером і трохи змащуємо олією. Вертути викладаємо кільцями і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.
Готову вертуту з яблуками можна подавати з маслом або сметаною. Також за бажання ароматну випічку можна посипати цукровою пудрою.
- Читайте, як приготувати смачний домашній зефір із яблук.
- Також радимо рецепт ледачого медовика зі згущеним молоком. Його можна зробити без розкочування коржів.