Лайм

Як приготувати солодку вертуту з яблуками на воді: простий рецепт пирога

Страва має молдавське коріння, але давно полюбилася в Україні

Під час війни жителі багатьох міст стикаються з нестачею продуктів, а магазини, пекарні та кіоски працюють із перебоями та швидко порожніють. Саме тому люди освоюють кулінарні навички та вчаться пекти. Якщо ви вже скуштували класичний тертий пиріг із варенням, спечіть вертуту з яблуками. Цей традиційний пиріг з начинкою не потребує складних інгредієнтів та готується дуже швидко.

Інгредієнти: борошно (500 г), олія (⅓ склянки), яблука (5 шт.), вода (1 склянка), цукор (1 ст.л.), сіль (щіпка), кориця (½ ч.л.), манна крупа та сметана для подачі.

Фото: Getty Images

Приготування:

У мисці з'єднуємо склянку води кімнатної температури, третину склянки соняшникової чи оливкової олії, додаємо сіль та цукор. Перемішуємо інгредієнти, доки кристали не розчиняться.

Борошно просіюємо та вводимо в масляну суміш, після чого замішуємо тісто для вертути на чистій поверхні столу. Воно має вийти однорідним та еластичним.

Для начинки миємо та чистимо яблука, видаляючи шкірку та серцевину. Нарізаємо кубиками та посипаємо корицею. Якщо яблука дуже кислі, до них можна додати чайну ложку цукру.

Поверхню столу посипаємо борошном, викладаємо тісто і робимо з нього ковбаску. Її потрібно розрізати на 6 однакових шматочків, кожен з яких розкочуємо у прямокутник. Присипаємо його манкою, викладаємо яблука і згортаємо в рулет. Вертуту потрібно легко і акуратно скрутити, ніби викручуючи мокру тканину.

Деко застилаємо пергаментним папером і трохи змащуємо олією. Вертути викладаємо кільцями і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хвилин.

Готову вертуту з яблуками можна подавати з маслом або сметаною. Також за бажання ароматну випічку можна посипати цукровою пудрою.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита